Anna Kellnerová

Datum narození: 26. 11. 1996
Místo narození: Praha
Profese: parkurová jezdkyně
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Parkurová jezdkyně Anna Kellnerová, dcera tragicky zesnulého miliardáře Petra Kellnera, se stala dvojnásobnou mistryní České republiky v kategorii mladých jezdců.

Jezdectví se Anna Kellnerová začala věnovat v dětství. Již ve dvanácti letech získala závodní licenci. V roce 2009 absolvovala tréninkovou stáž s britským koučem Kennethem Clawsonem.

ANNA KELLNEROVÁ - ROZHOVOR ČTĚTE ZDE>>

Poprvé Anna Kellnerová bodovala v roce 2012, kdy s koněm Zonny vybojovala titul mistryně ČR v kategorii juniorů, družstva. Rok nato získala juniorský mistrovský titul v jednotlivcích s koněm Curley Sue.

V letech 2014 a 2015 si Anna Kellnerová v sedle valacha Bacara de la Ferme Blanche na své konto připsala dvě vítězství z mistrovství ČR v kategorii mladých jezdců.

Účastnila se zahraničních soutěží v juniorské a následně v seniorské kategorii. Od roku 2013 Anna Kellnerová pravidelně startovala na juniorském mistrovství Evropy. V roce 2014 s koněm Kashmir obsadila 31. příčku.

V témže roce Anna Kellnerová vybojovala s českým týmem první a druhé místo v Poháru národů při CSIO-J v Budapešti a v Arezzu. Přední pozice zaujímá na žebříčku parkurových jezdců České jezdecké federace.

V roce 2016 Anna Kellnerová obsadila v celoročním žebříčku PAVO Pohár Jezdectví mezi seniory druhé místo v disciplíně Skoky a v březnu 2017 byla ve stejné disciplíně vyhlášena Českou jezdeckou federací Jezdkyní roku 2016 v kategorii Mladí jezdci.

V roce 2018 otec Anně koupil dva koně ze stáje Paul Schockemöhleho - Silverstone G a Catch Me If You Can. V následujícím roce si jezdkyně na závodě v Madridu na koni Catch Me If You Can, který stál zhruba čtvrt miliardy korun, zlomila stehenní kosti, což ji na nějakou dobu vyřadilo z tréninků a závodění.

Mezi parkurovou elitu se Anna Kellnerová senzačně vrátila. V srpnu 2020 na Grand Prix v rámci CSIO3* Prague Cupu s klisnou Catch Me If You Can skončila pátá.

V červnu 2022 Anna Kellnerová vybovala stříbro společně s

O ANNĚ KELLNEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Anna Kellnerové je dcerou v březnu 2021 tragicky zesnulého miliardáře Petra Kellnera a jeho druhé ženy, manažerky Renáty Kellnerové. Jezdkyně má tři sourozence.

Roku 2017 se Anna Kellnerová stala partnerkou právníka, podnikatele a spoluvlastníka fotbalového klubu AC Sparta Praha Daniela Křetínského.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš  Vincour
Tomáš Vincour
zobrazit profil Karol Kisel
Karol Kisel
zobrazit profil David Kostelecký
David Kostelecký
zobrazit profil Petra Kvitová
Petra Kvitová
zobrazit profil Jiří Vaněk
Jiří Vaněk
zobrazit profil Taras Povoroznyk
Taras Povoroznyk
zobrazit profil Ondřej  Kratěna
Ondřej Kratěna
zobrazit profil Zdeněk Bahenský
Zdeněk Bahenský