Romana Goščíková

Datum narození: 19. 11. 1982
Místo narození: Ostrava
Profese: herečka, principálka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herečka a principálka Romana Goščíková se do povědomí diváků dostala jako někdejší moderátorka Sportky a také rolí v seriálu Ošklivka Katka.

Při gymnáziu začala Romana Goščíková studovat hudebně-dramatický obor JAMU v Brně. Po dvou letech přestoupila kvůli natáčení filmu Svatá noc na Pražskou konzervatoř, kde absolvovala pod vedením Jany Preissové a Jaroslava Satoranského. Později vystudovala divadelní vědy na FFUK.

ROMANA GOŠČÍKOVÁ VERSUS HANA GREGOROVÁ

Milovnici divadla mohli Romanu Goščíkovou vidět např. v Černém divadle Jiřího Srnce, v Divadle různých jmen nebo v Divadle Radka Brzobohatého, které převzala od Hany Gregorové a stala se jeho principálkou.

Jako moderátorka se Romana Goščíková předvedla v pořadu losování Sazky. Do povědomí diváků se dostala také rolí v seriálu režisérů Jiřího Chlumského, Petra Nikolaeva a dalších Ošklivka Katka.

Na filmové plátno Romanu Goščíkovou dostal její partner Karel Janák, když ji obsadil do své komedie Cuky Luky Film (2017) a mysteriózního thrilleru Důvěrný nepřítel (2018). Epizodní role ztvárnila s několika seriálech, mj. Ulice, Atentát, Policie Modrava či V.P. vraždy.

O ROMANĚ GOŠČÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V srpnu 2017 se Romana Goščíková po tříletém vztahu provdala za Karla Janáka, režiséra slavných filmů, jakými jsou Snowboarďáci nebo Rafťáci.

 

Články o celebritě

Slavné krásky vyvedly dítka: Tomešová se syny a bratrem na vozíku, Klusová se smečkou Slavné krásky vyvedly dítka: Tomešová se syny a bratrem na vozíku, Klusová se smečkou V pražském multikině měla premiéru animovaná pohádka Přání a její uvedení se neobešlo bez řady známý... číst článek
Pozor, schody! Detaily závěrečného mejdanu Varů... Co už kamery neviděly? Pozor, schody! Detaily závěrečného mejdanu Varů... Co už kamery neviděly? Pokud jste od závěrečného večírku 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech o... číst článek
Premiéra v Divadle Radka Brzobohatého: Principálce šlo o život! Premiéra v Divadle Radka Brzobohatého: Principálce šlo o život! Na jevišti řádí polonahá. Principálka Divadla Radka Brzobohatého Romana Goščíková (40) to umí na scé... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Klára Oltová
Klára Oltová
zobrazit profil Laura Linney
Laura Linney
zobrazit profil Tomáš Valík
Tomáš Valík
zobrazit profil Otakar Brousek mladší
Otakar Brousek mladší
zobrazit profil Petra Březina Vašková
Petra Březina Vašková
zobrazit profil Michael Madsen
Michael Madsen
zobrazit profil Justin Theroux
Justin Theroux
zobrazit profil Tereza Taliánová
Tereza Taliánová