Shia LaBeouf

Shia LaBeouf

Datum narození: 11. 7. 1986
Místo narození: Los Angeles
Profese: Herec, režisér
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herec, který se narodil pro to, aby bavil lidi. Steven Spielberg s ním měl velké plány, považoval ho za dalšího Jamese Deana či Toma Cruise.

Nová hvězda, kterou si vzal pod křídlo samotný Steven Spielberg, mladý Shia LaBeouf měl před sebou dokonalý život. Bohužel to ale neunesl a skončil v léčebně, zřejmě se zbláznil.

Shia LaBeouf měl težké dětsví, jeho matka byla baletka a otec se živil jako mim. Již ve věku deseti let mu otec dával marihuanu, Shia několikrát řekl, že jeho rodiče byli zvláštní. Přesto však o své matce tvrdí, že je nejkrásnější ženou na světě. Rozhodl se postavit na vlastní nohy a od deseti let stával na pódiu v malých klubech a bavil lidi vyprávěním vtipů a příběhů.

V roce 200 dostal nabídku od Disney a ztvárnil roli žáka sedmé třídy v seriálu Báječní Stevensovi. K jeho nejvýznamnějším rolím patří hlavní role v trilogii Transformers, kde si zahrál s Megan Fox, role ve filmu Nymfomanka či v thrilleru Disturbia. Objevil se také po boku Harissona Forda ve čtvrtém pokračování Indiana Jones. Shia rád tvořil krátké filmy, proto je v Hollywoodu znám také jako scénárista a režisér.

Přípravy na roli ve filmu Železné srdce vzal opravdu vážně. Aby vypadal co nejvíce jako tankista, kterého měl představovat, nechal si vytrhnout jeden zub a pořezal si obličej.

Herec začal užívat drogy, často byl focen na ulici opilý a začaly se kolem jeho jména hromadit skandály. Pral se v barech, utekl z tiskové konference, v divadle napadl ochranku a na filmový festival dorazil na červený koberec s papírovým pytlíkem na hlavě. Na pytlíku bylo napsáno anglicky „Již nejsem slavný“. Díky depresím, které zmírňoval alkoholem, nastoupil Shia LaBeouf dobrovolně do léčebny. Kvůli dvanácti týdenní léčbě přerušil svou kariéru herce, scénáristy a režiséra.

Herec již opustil léčebnu a jako první se objevil ve videoklipu písně Plastic Hearts, kterou nazpívala Sia.

 

Další Herci

zobrazit profil Miloš Vávra
Miloš Vávra
zobrazit profil Zoran Pingel
Zoran Pingel
zobrazit profil Miroslav Šimůnek
Miroslav Šimůnek
zobrazit profil Sharon Stone
Sharon Stone
zobrazit profil Jon Berthal
Jon Berthal
zobrazit profil Jakub Žáček
Jakub Žáček
zobrazit profil Emília Vášáryová
Emília Vášáryová