Kingsley Ben-Adir

Kingsley Ben-Adir

Datum narození: 28. 2. 1986
Místo narození: Londýn, Velká Británie
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Kingsley Ben-Adir byl v roce 2021 nominován na cenu British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) v kategorii Vycházející hvězda.

Původně se Kingsley Ben-Adir věnoval divadelní kariéře. Uznání kritiky i diváků si získal za účinkování mj. v inscenaci Zimní pohádka.

Na televizní obrazovce Kingsley Ben-Adir debutoval v roce 2010 v seriálu Tichý svědek. Od té doby se objevil v různých britských televizních pořadech. Hrál patologa v detektivním dramatu ITV Vera či soukromého detektiva ve druhé sérii seriálu Netflix The OA.

Průlomová role přišla v roce 2020, kdy Kingsley Ben-Adir zpodobnil aktivistu za občanská práva Malcolma X v režijním debutu Reginy King Jedna noc v Miami. Za ztvárnění Malcoma X byl nominován na několik cen, včetně British Independent Film Award za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

V témže roce, tedy 2021, Kingsley Ben-Adir získal nominaci na cenu British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) v kategorii Vycházející hvězda.

V roce 2023 se Kingsley Ben-Adir jako Gravik, vůdce povstalců, předvedl v seriálu studia Marvel Tajná invaze (Secret Invasion).

Kromě filmové a televizní práce Kingsley Ben-Adir propůjčil svůj talent také hlasovému herectví v projektech, jako je videohra Assassin's Creed: Origins.

 

 

 

Další Herci

zobrazit profil Jan Dolanský
Jan Dolanský
zobrazit profil Colin Firth
Colin Firth
zobrazit profil Tomáš  Materna
Tomáš Materna
zobrazit profil Stellan Skarsgård
Stellan Skarsgård
zobrazit profil Aleš Kubát
Aleš Kubát
zobrazit profil Ema Švábenská
Ema Švábenská
zobrazit profil Vladimír Brabec
Vladimír Brabec