Sandra Pogodová

Datum narození: 16. 4. 1975
Místo narození: Olomouc
Výška: 166 cm
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Sandra Pogodová zazářila v seriálech Rodinná pouta, Helena či Doktoři z Počátků, v nichž předvedla svůj nesporný komediální talent.

Vystudovala Pražskou konzervatoř. Neživila se vždy jen hraním. Sandra Pogodová dělala barmanku, pekařku a na pár měsíců si odskočila do New Yorku, kde pracovala jako au-pair.

SANDRA POGODOVÁ MĚLA NÁDOR NA ČELE

Sandra Pogodová krotila divou zvěř

Milovnici prken, která znamenají svět, mohli Sandru Pogodovou vidět mj. v Divadle ABC, Aréně, Bez zábradí, v Ta Fantastice nebo U hasičů. Zpívala v muzikálu Jesus Christ Superstar.

Před kamerou se Sandra Pogodová předvedla v rolích rozjívených a střeštěných dívek a žen. Televizní diváky si získala třeba v Rodinných poutech, potažmo Velmi křehrých vztazích, kde si zahrála zdravotní setřičku, v sitcomu Helena, v němž krotila divou zvěř v podobě seriálových dětí a manžela, jehož ztvárnil Leoš Noha, či jako zdravou výživou posedlá setra Davida Prachaře zvaná Bohouš v Doktorech z Počátků.

Otec a dcera Pogodovi napsali knihu

Na filmovém plátně se Sandra Pogodová poprvé mihla v krimikomedii Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu. Ve filmu se zabydlela díky Juraji Jakubiskovi, který ji obsadil do svých snímků Nejasná zpráva o konci světa (1997), Post coitum (2004) a Bathory (2008). Dále si záhrála mj. v komedii Líbáš jako ďábel (2012). 

O SANDŘE POGODOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Herečka Sandra Pogodová talent podědit po otci Richardu Pogodovi, který se divadlu věnoval v Olomouci, a to společně s tehdy ještě budoucím ministrem kultury Pavlem Dostálem. Společně s otcem napsala knihu Hoď se do pogody (2019).

 

Další Herci

zobrazit profil Simona Chytrová
Simona Chytrová
zobrazit profil Martin Kavan
Martin Kavan
zobrazit profil Jiří Pomeje
Jiří Pomeje
zobrazit profil Jaromír Hanzlík
Jaromír Hanzlík
zobrazit profil Natálie Halouzková
Natálie Halouzková
zobrazit profil Ewan McGregor
Ewan McGregor
zobrazit profil Felicity Huffman
Felicity Huffman
zobrazit profil Jitka Sedláčková
Jitka Sedláčková