Anne Hathaway

Datum narození: 12. 11. 1982
Místo narození: Brooklyn, New York, USA
Výška: 173 cm
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Anne Hathaway získala za ztvárnění vedlejší role v muzikálovém filmu Bídníci z roku 2012 Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA.

Americká herečka Anne Hathaway získala široké uznání díky své průlomové roli Mii Thermopolis ve filmu Deník princezny z roku 2001. Za roli Fantine v muzikálovém filmu Bídníci z roku 2012 byla dostala Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA.

Na tyto ceny byla Anne Hathaway nominována za hlavní roli v romantickém dramatu Rachel se vdává. Na Zlatý glóbus ještě za ústřední postavu v romantické tragikomedii Láska a jiné závislosti.

Svůj herecký rozsah Anne Hathaway předvedla v různých žánrech, od romantických komedií jako Ďábel nosí Pradu (2006) až po sci-fi filmy např. Interstellar (2014).

Jednu z klíčových rolí, Esther Graff, Anne Hathaway ztvárnila v brazilsko-americkém dramatu Armageddon Time (Čas armagedonu) z roku 2022.

Kromě filmové kariéry se Anne Hathaway podílela také na divadelních představeních, včetně ztvárnění Violy v Shakespearově Dvanácté noci.

Anne Hathaway je známá svou vyrovnaností, elegancí a smyslem pro módu, díky čemuž je výraznou postavou na červených kobercích a ve světě módy. Je obhájkyní různých sociálních a ekologických témat, včetně rovnosti pohlaví a práv LGBTQ+.

V roce 2012 se Anne Hathaway provdala za herce Adama Shulmana.

 

Další Herci

zobrazit profil František Němec
František Němec
zobrazit profil Kathleen Turner
Kathleen Turner
zobrazit profil Alexandra Borbély
Alexandra Borbély
zobrazit profil Nassim Si Ahmed
Nassim Si Ahmed
zobrazit profil Jeremias Meyer
Jeremias Meyer
zobrazit profil Oldřich Vízner
Oldřich Vízner
zobrazit profil Robert Jašków
Robert Jašków
zobrazit profil Jan Hrušínský
Jan Hrušínský