Giovanni Ribisi

Giovanni Ribisi

Datum narození: 17. 12. 1974
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA
Výška: 171 cm
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Giovanni Ribisi, celým jménem Antonino Giovanni Ribisi, se proslavil hlavními rolemi v televizním sitcomu Táta a v kriminálním seriálu Sneaky Pete.

Po několika epizodních rolích se Giovanni Ribisi do povědomí širší divácké obce dostal ztvárněním nevlastního bratra Phoebe Buffay, Franka juniora, v populárním televizním sitcomu Přátelé (1994 až 2004).

Ve snímku Zachraňte vojína Ryana (1998) Giovanni Ribisi hrál vojína Irwina Wadea a ve filmu Gone in 60 Seconds (2000) si vyzkoušel práci vedle hvězdy Nicolase Cageho.

Kritikou i diváky oceňovaný výkon Giovanni Ribisi podal v kriminálním dramatu Boiler Room (2000), kde ztvárnil mladého burzovního makléře zapleteného do nelegálních aktivit.

Několikrát spolupracoval s režisérkou Sofií Coppolou. Objevil se v jejích filmech Ztraceno v překladu (2003) nebo Marie Antoinetta (2006). Své komediální schopnosti Giovanni Ribisi předvedl ve filmech Ted (2012) a Ted 2 (2015), kde ztvárnil postavu Donnyho. V Avatarovi a jeho pokračováních dostal roli Parkera Selfrideho.

Proslavily ho hlavní role v sitcomu Táta a v kriminálním seriálu Sneaky Pete. Druhý jmenovaný Giovanni Ribisi také spoluprodukoval. V seriálů Nabídka (The Offer), který měl premiéru v dubnu 2022, dostal roli Joa Colomba.

Na svém kontě má Giovanni Ribisi nominace na The Saturn Awards a na Independent Spirit Awards za vedlejší roli ve fantasy thrilleru Téměř dokonalý zločin (The Gift).

V letech 1997 až 2001 byla manželkou Giovanniho Ribisiho interiérová designérka Mariah O'Brien, s nímž má dceru Luciu Santinu Ribisi, která se stala hudebnicí. V roce 2012 se herec oženil s modelkou Agyness Deyn. Ani tento vztah nevydržel, rozvedli se roku 2015.

 

Další Herci

zobrazit profil Olga Schoberová
Olga Schoberová
zobrazit profil Aťka Janoušková
Aťka Janoušková
zobrazit profil Petra Vajdová
Petra Vajdová
zobrazit profil Jiří Čapka
Jiří Čapka
zobrazit profil Jakub Prachař
Jakub Prachař
zobrazit profil Dana Morávková
Dana Morávková
zobrazit profil Josef Dvořák
Josef Dvořák
zobrazit profil Kathy Bates
Kathy Bates