Dan Fogler

Dan Fogler

Datum narození: 20. 10. 1976
Místo narození: New York, USA
Výška: 170 cm
Profese: herec, komik, spisovatel
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Dan Fogler, celým jménem Daniel Kevin Fogler, byl v roce 2017 nominován na The Saturn Awards za ztvárnění vedlejší role ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít.

Do povědomí široké divácké obce se Dan Fogler dostal ztvárněním sympatické a výstřední postavy Jacoba Kowalského ve filmové sérii Fantastická zvířata, počínaje filmem Fantastická zvířata a kde je najít (2016), za niž byl nominován na The Saturn Awards.

Před svou průlomovou rolí v kouzelnickém světě si Dan Fogler zahrál mj. v komedii Balls of Fury (2007), kde ztvárnil zázračného hráče ping pongu.

Komediální talent Dan Fogler předvedl v televizních seriálech Člověče, nezlob se! (2011) a The Goldbergs (2013 až 2021). Jednu z klíčových postav, Francise Forda Coppolu, ztvárnil v seriálů Nabídka (The Offer), který se začal vysílat v únoru 2022.

Za roli Williama Barfeeho v broadwayské inscenaci The 25th Annual Putnam County Spelling Bee Dan Fogler získal cenu Tony za nejlepší mužský herecký výkon v muzikálu.

Svůj hlas Dan Fogler propůjčil různým animovaným projektům, mj. Zengovi ve filmu Kung Fu Panda (2008) nebo Lukovi v seriálu Horton Hears a Who! (2008).

Kromě hraní se Dan Fogler věnuje psaní a ilustrování komiksů. Je spoluautorem sérií grafických románů Moon Lake a Brooklyn Gladiator.

Dan Fogler režíroval a produkoval filmy, např. komedii Don Peyote (2014), na níž se podílel i jako spoluautor scénáře a obsadil se do hlavní role.

V roce 2009 se manželkou Dana Foglera stala koučka Jodie Capes Fogler.

 

Další Herci

zobrazit profil Lucie Štěpánková
Lucie Štěpánková
zobrazit profil Charlie Vickers
Charlie Vickers
zobrazit profil Pavel Řezníček
Pavel Řezníček
zobrazit profil Erika Stárková
Erika Stárková
zobrazit profil Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
zobrazit profil Robert Downey, Jr.
Robert Downey, Jr.
zobrazit profil Thomasin McKenzie
Thomasin McKenzie
zobrazit profil Marek Adamczyk
Marek Adamczyk