Miles Teller

Miles Teller

Datum narození: 20. 2. 1987
Místo narození: Downingtown, Pensylvánie, USA
Výška: 185 cm
Profese: herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Miles Teller, celým jménem Miles Alexander Teller, v roce 2013 dostal zvláštní cenu poroty za výkon ve filmu Kouzlo přítomného okamžiku. Dva roky nato byl nominován na cenu BAFTA coby vycházející hvězda.

Nejprve se Miles Teller objevil v několika krátkých filmech. Debut přišel v roce 2010 s filmem Králičí nora. Na střední škole hrál v muzikálu Footloose a o pár let později se předvedl v remaku filmu Footloose: Tanec zakázán.

V roce 2013 Miles Teller dostal roli ve filmu Našrot, který režírovali Jon Lucas a Scott Moore.

Po filmu Kouzlo přítomného okamžiku, za nějž Milles Teller získal cenu poroty na Filmovém festivalu Sundance v roce 2013, se úspěšné kritiky jen hrnuly. Ztvárnil mj. talentovaného mladého bubeníka ve filmu Whiplash (2014). V témže roce byl nominován na MTV Movie Award za nejlepší polibek, a to s Shailene Woodley ve filmu The Spectacular Now (2013).

Do filmového vesmíru Marvelu si Milese Tellera vybrali jako Reeda Richardse alias pana Fantastica v superhrdinském filmu Fantastická čtyřka (2015).

Zahrál si v boxerském dramatu Bleed for This (2016), kde zpodobnil mistra světa v boxu Vinnyho Pazienzu. Svůj hudební talent Miles Teller předvedl v životopisném dramatu Get a Job (2016), kde hrál jazzového pianistu.

V roce 2017 Miles Teller ztvárnil válečného veterána bojujícího s posttraumatickou stresovou poruchou v dramatickém filmu Děkuji za vaši službu.

V roce 2022 se předvedl v akčním dramatu Top Gun: Maverick po boku Toma Cruise, v dubnu téhož roku měl premiéru seriál Nabídka (The Offer), kde Miles Teller dostal roli Alberta S. Ruddyho. Jednu z klíčových postav přijal ve snímku The Gorge (2024).

V roce 2019 se manželkou Milese Tellera stala herečka Keleigh Sperry.

 

Další Herci

zobrazit profil Michelangelo Fortuzzi
Michelangelo Fortuzzi
zobrazit profil Charlotte Ella Gottová
Charlotte Ella Gottová
zobrazit profil Martin Sitta
Martin Sitta
zobrazit profil Mariana Prachařová
Mariana Prachařová
zobrazit profil Bill Paxton
Bill Paxton
zobrazit profil Václav Knop
Václav Knop
zobrazit profil Ivan Dejmal
Ivan Dejmal
zobrazit profil Leighton Meester
Leighton Meester