Jan Révai

Datum narození: 11. 2. 1974
Profese: herec, tanečník
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herec Jan Révai, který působil v proslulé taneční skupině UNO vedené Richardem Hesem, se stal jedním z porotců úspěšné show ČT StarDance.

Už od mládí Jan Révai tancoval se skupinou Děti swingu v Hudebním divadle Karlín. Měl s nimi vystupovat i v Německu, místo toho ale nastoupil do vězení. Odseděl si dva a půl roku za krádeže a vloupání. Posílen tvrdou zkušeností prošel Jan Révai konkurzem na temný muzikál Dracula. Sen vystudovaného automechanika se tak stal opět hmatatelným. 

Po Draculovi následovala Pomáda, Carmen nebo Johanka z Arku. V Divadle pod Palmovkou se Jan Révai předvedl v Cyranovi z Bergeracu, Gazdině robě nebo v Shakespearově Bouři. Zahrál si i ve filmových Rebelech od režiséra Filipa Renče, v seriálu Velmi křehké vztahy nebo v americkém krváku Blade 2 či v novácké sérii Gympl s ručením (ne)omezeným, kde hlavní role ztvárnili Ondřej Brzobohatý GregorKristýna Leichtová, Libuše Šafránková či Karel Heřmánek.

Jan Révai, někdejší hvězda taneční formace UNO, se stal jedním z čtveřice porotců úspěšné show České televize StarDance.

VŠE O HERCI, TANEČNÍKOVI A POROTCI NAJDETE ZDE

V létě roku 2007 se Jan Révai oženil s reportérkou a moderátorkou Danielou, rozenou Urbánkovou. Po třech letech se ale manželství rozpadlo. Randil i s Českou slavicí Lucií Bílou. Posléze se dal dohromady se slovenskou herečkou Zuzanou Šulajovou, s níž se seznámil v Divadle Radka Brzobohatého. V roce 2011 se hereckému páru narodil syn Jakub.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Karel Fiala
Karel Fiala
zobrazit profil Kamila Janovičová
Kamila Janovičová
zobrazit profil Petr Šimčák
Petr Šimčák
zobrazit profil Ondřej Rychlý
Ondřej Rychlý
zobrazit profil Ben Mendelsohn
Ben Mendelsohn