Anson Mount

Datum narození: 25. 2. 1973
Místo narození: Mount Prospect, Illinois, USA
Výška: 185 cm
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Anson Mount, celým jménem Anson Adams Mount IV, se proslavil díky rolím v seriálech Hell on Wheels, Usvědčeni, Star Trek: Discovery či Star Trek: Strange New Worlds.

Navštěvoval střední školu Dickson County High School v Dicksonu v Tennessee, University of the South a Kolumbijskou univerzitu. Širokého uznání kritiků a zájmu diváků se Anson Mount dočkal ztvárněním Cullena Bohannona, hlavní postavy westernového seriálu stanice AMC Hell on Wheels (2011 až 2016).

Před svou průlomovou rolí v seriálu Hell on Wheels se Anson Mount objevil v různých televizních pořadech, včetně Third Watch a Line of Fire. Významné role si zahrál také ve filmech jako Tully (2000), Město u moře (2002), Non-Stop (2014).

K dalším výrazným postavám, které Anson Mount ztvárnil, patří Jim Steele v seriálu Usvědčeni, Black Bolt v seriálu Inhumans a kapitán Christopher Pike, kapitán Christopher Pike, velící důstojník USS Enterprise, v seriálech Star Trek: Discovery a Star Trek: Strange New Worlds.

V roce 2022 byl Anson Mount nominován na The Saturn Awards za ztvárnění kapitána Christophera Pikea ve Star Trek: Podivné nové světy (Star Trek: Strange New Worlds), a to v kategorii Nejlepší herec ve streamovaném televizním seriálu.

Manželkou Ansona Mounta se v roce 2018 stala kanadská fotografka Darah Trang.

 

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Maštalír
Tomáš Maštalír
zobrazit profil Adam Vacula
Adam Vacula
zobrazit profil Marek Salvet herec
Marek Salvet herec
zobrazit profil Simon Helberg
Simon Helberg
zobrazit profil Frances Tomelty
Frances Tomelty
zobrazit profil Felix Holzmann
Felix Holzmann
zobrazit profil Ivan Trojan
Ivan Trojan