Daniel Tůma

Daniel Tůma

Datum narození: 2. 10. 1991
Místo narození: Liberec
Profese: herec, zpěvák, textař, performer
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Daniel Tůma se do povědomí široké divácké obce zapsal jednou z hlavních rolí v seriálu Mamon. Zahrál si také v oblíbené Ordinaci v růžové zahradě.

Milovníci prken, která znamenají svět, mohli absolventa pražské DAMU Daniela Tůmu vidět na Nové scéně Národního divadla, ve Studiu ALTA, v Divadle Rokoko nebo v Divadle F. X. Šaldy.

V Mamonu Tůma hledal vrahy

První větší hereckou příležitost před televizní kamerou Daniel Tůma dostal od režiséra Vladimíra Michálka v jeho krimi seriálu Mamon (2015). Ztvárnil zde Michala Vlčka, syna podnikatele v podání Michala Dlouhého, který se na vlastní pět pustil do pátrání po vrazích svého otce.

Dále Daniel Tůma hrál např. v seriálech Svět pod hlavou, Ordinace v růžové zahradě 2, Dáma a Král, Specialisté, 1. MISE či Chlap.

Tůma stál u zrodu kapely Detroit

Na filmovém plátně Daniel Tůma debutoval v pohádce Jana a Zdeňka Svěrákových Tři bratři (2014). Objevil se v historickém dramatu Ondřeje Trojana Toman (2018).

V roce 2020 s kamarády založil punkovou skupinu Detroit, v níž zpívá a skládá pro ni texty. Daniel Tůma je též performerem.

Mezi zájmy Daniela Tůmy patří loutkové a výtvarné umění, hudba, tanec, akrobacie a architektura. Věnuje se také sportu, jako je běh na lyžích, jóga, pilates a vysokohorská turistika.

Dlouhletou partnerkou Daniela Tůmy je parfumérka a hudebnice Kateřina Šantrochová, která tvoří pod značkou Scent Roche.

 

Další Herci

zobrazit profil Jakub Žáček
Jakub Žáček
zobrazit profil Martin Hofmann
Martin Hofmann
zobrazit profil Luděk Sobota
Luděk Sobota
zobrazit profil Peter Dinklage
Peter Dinklage
zobrazit profil Jiří Štrébl
Jiří Štrébl
zobrazit profil Stellan Skarsgård
Stellan Skarsgård
zobrazit profil Stefan Konarske
Stefan Konarske