Yvonne Strahovski

Yvonne Strahovski

Datum narození: 30. 7. 1982
Místo narození: Werrington Downs, Austrálie
Výška: 176 cm
Profese: herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Yvonne Strahovski, celým jménem Yvonne Jaqueline Strahovski, se proslavila především díky rolím v televizních seriálech, jako jsou Chuck, Dexter a Příběh služebnice.

Hereckou kariéru Yvonne Strahovski nastartovala v rodné Austrálii, kde se objevila v několika tamních televizních pořadech a filmech. To jí ale nestačilo, tak se přestěhovala do Spojených států.

Zabodovala hned jednou ze svých prvních výrazných rolí, a to postavou Hannah McKay v seriálu Dexter, za niž byla Yvonne Strahovski nominována na Zlatý glóbus. Již předtím ji proslavilo ztvárnění agentky Sarah Walker v televizním seriálu Chuck.

Uznání kritiky se Yvonne Strahovski dostalo za pojetí Terry Wadeové ve sci-fi Já, Frankestein, za role v thrilleru Vidím jenom tebe či ve sci-fi Válka zítřka. Byla nominována na ceny Primetime Emmy a Critics' Choice Television Awards.

Hlavní roli si zahrála v seriálu The Astronaut Wives Club. Jednu z klíčových postav si Yvonne Strahovski střihla v seriálu Příběh služebnice (The Handmaid's Tale).

Kromě herectví se Yvonne Strahovski věnuje charitě. Zajímají ji zejména práva zvířat a životní prostředí. Mj. také podporuje hnutí Time's Up a Me Too.

Yvonne Strahovski mluví plynně polsky. Její rodiče jsou totiž polští přistěhovalci do Austrálie.

V roce 2017 se Yvonne Strahovski provdala za herce Tima Lodena. Mají spolu syna.

 

Další Herci

zobrazit profil Erika Stárková
Erika Stárková
zobrazit profil Sandra Pogodová
Sandra Pogodová
zobrazit profil David Matásek
David Matásek
zobrazit profil Dana Verzichová
Dana Verzichová
zobrazit profil Hana Doulová Krobotová
Hana Doulová Krobotová
zobrazit profil Alec Baldwin
Alec Baldwin
zobrazit profil Jacob Pitts
Jacob Pitts