Ann Dowd

Ann Dowd

Datum narození: 30. 1. 1956
Místo narození: Holyoke, Massachusetts, USA
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Ann Dowd byla v roce 2018 nominována na Zlatý glóbus za vedlejší roli v seriálu Příběh služebnice (The Handmaid's Tale). Dostala za ni Critics Choice Awards.

Hereckou kariéru Ann Dowd začala na divadelních prknech, kde se objevila v mnoha inscenacích v New Yorku. Záhy bodovala i před kamerou.

Ann Dowd si zahrála několik vedlejších rolí ve filmech Zelená karta, Lék pro Lorenza, Philadelphia, Procitnutí v Garden State, Manchurianský kandidát, Marley a já, Nařčení, Vedlejší účinky, Miluj souseda svého, Tohle je náš svět a Děsivé dědictví.

Za vynikající výkon v seriálu Příběh služebnice (The Handmaid's Tale) byla Ann Dowd v roce 2018 nominována na Zlatý glóbus a obdržela za ni Critics Choice Awards.

Za výrazné pojetí jedné z klíčových postav v dramatu Mass Ann Dowd dostala v roce 2022 Cenu Roberta Altmana na Independent Spirit Awards.

Kromě herectví se Ann Dowd věnuje charitě, např. projektu Innocence. Je také zastánkyní práv žen, které by podle ní měly mít víc příležitostí, a to nejen v zábavním průmyslu.

V roce 1984 se manželem Ann Dowd stal herec a spisovatel Lawrence Arancio. Mají spolu tři děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Alena Doláková
Alena Doláková
zobrazit profil Andy Serkis
Andy Serkis
zobrazit profil Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
zobrazit profil Stanislav Majer
Stanislav Majer
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry
zobrazit profil Miroslav Hanuš
Miroslav Hanuš
zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott
zobrazit profil Eva Vidlařová
Eva Vidlařová