Joseph Fiennes

Joseph Fiennes

Datum narození: 27. 5. 1970
Místo narození: Wiltshire, Velká Británie
Výška: 183 cm
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Joseph Fiennes se proslavil rolí Williama Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare, za niž byl nominován na cenu BAFTA. Dostal za ni Critics Choice Awards v kategorii Průlomový výkon.

První hlavní roli Joseph Fiennes dostal v mysteriózním sci-fi seriálu FlashForward (Záblesk budoucnosti), který se začal vysílat v roce 2009. Mezi sériemi toho úspěšného projektu si zaskočil zahrát Merlina do fantasy seriálu Camelot. Objevil se i v úspěšném sci-fi Horror Story.

Velitele Freda Waterforda si Joseph Fiennes zahrál v seriálu Příběh služebnice (The Handmaid's Tale), netočeném podle knihy Margaret Atwood. V něm jsou tzv. služebnice jedinými pozůstalými ženami, které jsou plodné, tudíž nucené k sexu, aby tamní podivný svět nevymřel.

Za roli Williama Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare byl Joseph Fiennes nominován na cenu BAFTA. Dostal za ni Critics Choice Awards v kategorii Průlomový výkon.

Zahrál si i v dalších filmech, jako jsou Elizabeth, Nepřítel před branami, Hercules, Strangerland, Na křídlech orlů či Matka s Jennifer Lopez v hlavní roli. Joseph Fiennes je také milovníkem divadla. Učinkoval v mnoha inscenacích v londýnském West Endu a na Broadwayi.

Kromě své herecké práce se Joseph Fiennes angažuje v několika charitativních akcích, mimo jiné v Prince's Trust a Cinema for Peace Foundation. Je také zapáleným ekologem a zastáncem obnovitelných zdrojů energie.

Joseph Fiennes pochází z herecké rodiny, do které patří i jeho bratr Ralph Fiennes.

V roce 2009 se Joseph Fiennes oženil s herečkou Marií Dolores Dieguez.

 

Další Herci

zobrazit profil Kryštof Rímský
Kryštof Rímský
zobrazit profil Shameik Moore
Shameik Moore
zobrazit profil Lubomír Lipský
Lubomír Lipský
zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott
zobrazit profil Jason Momoa
Jason Momoa
zobrazit profil Jana Bernášková
Jana Bernášková
zobrazit profil Andrej  Chalimon
Andrej Chalimon
zobrazit profil Trine Dyrholm
Trine Dyrholm