Ben Foster

Ben Foster

Datum narození: 29. 10. 1980
Místo narození: Bostonu, Massachusetts, USA
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Ben Foster, jedna z hollywoodských hvězd, se v české produkci předvedl jako Jan Žižka ve stejnojmenném historickém velkofilmu režiséra a scenáristy Petra Jákla.

Rodič chtěli, aby jejich syn Benjamin A. Foster byl farmáře. Ten si ale zvolil jinou dráhu. Na Interlochen Arts Camp vystudoval divadelní herectví.

BEN FOSTER V NEJDRAŽŠÍM ČESKÉM FILMU

Svou první příležitost Ben Foster dostal v roce 1996, tedy v 16 letech, a to v seriálu Flash Forward. Na filmové plátně debutoval téhož roku v thrilleru Padělek.

Ben Foster hrál zabijáka i vojáka

Jednu z ústředních postav Ben Foster ztvárnil v romantické tragikomedii Nespoutaná volnost (1999). Další pak v komedii Holka jako lusk (2001). Poté už šel z role do role. Z filmů, které natočil, jmenujme např. Rukojmí s Brucem Willisem v hlavní roli, X-Men: Poslední vzdor (2006), Třicet dní dlouhá noc (2007).

V roce 2007 si Ben Foster zahrál chladnokrevného zabijáka a psance Charlieho Prince ve westernovém filmu 3:10 Vlak do Yumy. Hlavní roli, vojáka, který se zraněný vrátí z Iráku a snaží se zapojit do normálního života, si střihl v dramatu Posel (2009).

Foster byl nominován na ocenění

Posléze Ben Foster ztvárnil řadu postav. Mj. v thrilleru Inferno (2016), ve westernu Nepřátelé (2017), v dramatu Beze stop (2018), v životopisném snímku Harry Haft: Boxer z Osvětimi (2018) či v akčňáku Osvobození (2022). Herec získal několik nominací na ocenění.

Do svého historického velkofilmu Jan Žižka si Bena Fostera do hlavní role vybral režisér a senárista Petr Jákl. Obsadil do něj např. Michaela Caina, Karla Rodena, Jana Budaře, Ondřeje Vetchého, Marka Vašuta nebo Bena Cristovao.

O BENU FOSTEROVI ČTĚTE ZDE>>

Partnerkami Bena Fostera byly kolegyně Antje Traue a Robin Wright. V červnu 2018 se oženil s herečkou Laurou Prepon, s níž má dceru a syna.

 

Další Herci

zobrazit profil Brigita Cmuntová
Brigita Cmuntová
zobrazit profil Robert Sheehan
Robert Sheehan
zobrazit profil Dagmar Teichmannová
Dagmar Teichmannová
zobrazit profil Laura Linney
Laura Linney
zobrazit profil Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
zobrazit profil Justin Theroux
Justin Theroux
zobrazit profil Stella Zázvorková
Stella Zázvorková
zobrazit profil Václav Čížkovský
Václav Čížkovský