Ilona Svobodová

Datum narození: 20. 6. 1960
Místo narození: Kladno
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herečka Ilona Svobodová se televizním divákům, zejména milovníkům seriálů, vryla do paměti jako představitelka Jitky Farské v oblíbené Ulici TV Nova.

K umělecké dráze Ilona Svobodová směřovala již od dětství. Hrála na klavír, tančila, zpívala a navštěvovala dramatický kroužek. Po základní škole proto její kroky směřovaly na pražskou Státní konzervatoř. Už jako studentka dostala možnost zahrát si ve filmu po boku hereckého velikána Josefa Vinkláře v dramatu Hadí jed (1981).

ILONA SVOBODOVÁ PŘIZNALA NOVÉHO PŘÍTELE

Posléze jí byly nabídnuty další menší role v televizních inscenacích a filmech. Po skončení konzervatoře nastoupila Ilona Svobodová do Realistického divadla Zdeňka Nejedlého. To v roce 1996 opustila a stala se členkou souboru Divadla v Dlouhé. Krom toho začala hostovat i na dalších pražských divadelních scénách.

Je známá z mnoha filmů. Např. v českém zpracování Tří mušketýrů si po boku Jiřího Krampola, Viktora Preisse, Aloise Švehlíka, Jana Čenského, Petra Kostky a Hany Maciuchové zahrála půvabnou paní Bonacieux. Ze seriálů Ilonu Svobodovou nejvíce proslavila role Jitky Farské v oblíbené Ulici, kde jí manžela ztvárnil Ondřej Pavelka.

Ilona Svobodová se zařadila mezi nejobsazovanější dabingové herečky. Svůj hlas propůjčila hvězdám, jako jsou Michelle Pfeiffer, Sharon Stone či Demi Moore. Práce v dabingu jí také vynesla nominaci na cenu Týtý.

O ILONĚ SVOBODOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Prvním manželem Ilony Svobodové byl herec a dabér Gustav Bubník, s nímž má dceru Adélu, druhým až do své smrti 28. září 2014 hudebník Petr Skoumal. Kromě dcery Adély má herečka ještě syna Filipa.

 

Články o celebritě

Hvězda Ulice Svobodová: Velký zvrat v seriálu už po prázdninách Hvězda Ulice Svobodová: Velký zvrat v seriálu už po prázdninách Herečka Ilona Svobodová (63) je jako jedna z mála v seriálu Ulice už od samého začátku. Po prázdnino... číst článek
Upír Krejčí se pochlubil přítelkyní: Věrná kopie manželky! Upír Krejčí se pochlubil přítelkyní: Věrná kopie manželky! Divadlo Lucie Bílé bylo ve středu doslova zaplněno hvězdnými tvářemi. Konala se tam premiéra muzikál... číst článek
Nedožité narozeniny Petra Skoumala (†76): Po jeho smrti se rozpoutal boj o dědictví! Nedožité narozeniny Petra Skoumala (†76): Po jeho smrti se rozpoutal boj o dědictví! Kdyby tomu osud nechtěl jinak, slavil by 7. března známý hudební skladatel Petr Skoumal 85. narozeni... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Morgan Freeman
Morgan Freeman
zobrazit profil Bořivoj Navrátil
Bořivoj Navrátil
zobrazit profil Jiří Hána
Jiří Hána
zobrazit profil Kamil Prachař
Kamil Prachař
zobrazit profil Jana Stryková
Jana Stryková
zobrazit profil Sandra Bullock
Sandra Bullock