Anna Fixová

Anna Fixová

Datum narození: 17. 3. 1984
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herečka Anna Fixová, jež pochází z umělecké rodiny, se do myslí televizních diváků zapsala rolí Moniky Farské v nekonečném nováckém seriálu Ulice.

V divadelním světě se Anna Fixová pohybovala již odmalička. Dědeček byl dramaturgem v Národním divadle, posléze ředitelem Divadelního ústavu v Praze, babička působila jako horečka v souboru pražského Divadla Jiřího Wolkera (později Divadlo v Dlouhé), teta púčinkovala v pražské Ypsilonce. Její maminka byla léta dramaturgyní Městského divadla v Mostě, později působila v divadle ABC či v Divadle A.Dvořáka v Příbrami. Anna Fixové zpodobnila řadu dětských postav na scéně mosteckého divadla.

ANNA FIXOVÁ - ROZHOVOR ČTĚTE ZDE

Ve Studiu DVA divadlo ji diváci mohli vidět v představení Poprask na laguně, v souboru 3D Company ve hře Dobrý proti severáku, v příbramském Divadle A. Dvořáka, jehož členkou se stala roku 2011, v řadě her (Velký Gatsby, Goldoniáda, Višňový sad, Balada pro banditu, Prokletí nefritového škorpióna, Rande s duchem, Saturnin či Prodaná nevěsta). Na prknech, co znamenají svět, se předvedla též v Komorní činohře (Pan Kolpert, Orchestr, Neidentifikovatelné lidské ostatky a skutečná podstata lásky, Miriam).

Ještě před ukončením konzervatoře Anna Fixová vyhrála konkurz na roli Moniky Farské v nekonečné Ulici TV Nova, díky níž se dostala do povědomí televizních diváků. Zahrála si i v dalších seriálech (mj. Pojišťovna štěstí, Trapasy, Cukrárna) či v dramatu Dušana Kleina Zakázaný člověk (2009), kde klíčové postavy ztvárnili David Švehlík a Marek Taclík.

 

Další Herci

zobrazit profil Martina Randová
Martina Randová
zobrazit profil Renata Olárová
Renata Olárová
zobrazit profil Jan Tříska
Jan Tříska
zobrazit profil Krista Allen
Krista Allen
zobrazit profil Táňa Pauhofová
Táňa Pauhofová
zobrazit profil Klára Issová
Klára Issová
zobrazit profil Josef Polášek
Josef Polášek
zobrazit profil John Malkovich
John Malkovich