Veronika Freimanová

Datum narození: 24. 9. 1955
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Veronika Freimanová je populární česká herečka známá z řady filmů a seriálů. Jejím životním partnerem byl režisér Jaroslav Brabec, se kterým žila 30 let.

Veronika Freimanová nabírala první herecké zkušenosti už během studií Státní konzervatoře. Do roku 1993 hrála v Činoherním klubu, který vyměnila za Divadlo Bez zábradlí a Divadlo U hasičů. Prkna ji nesla v dramatech Blbec k večeři, Bez roucha aneb Ještě jednou zezadu i ve hře Každý rok ve stejnou dobu.

Objevila se v řadě televizních pohádek

Veronika Freimanová je známá i z televizních obrazovek. Televize jí nabídla role v pohádkách Spící princ, O chudém královstvíčku, O ptáku Ohniváku i v Čertově švagrovi. Neminuly ji seriály Četnické humoresky, Hraběnky a Vyprávěj ani psychologický snímek Lorna a Ted. V roce 2012 získala Veronika Freimanová zlaté zrcátko ankety TýTý v kategorii nejlepší herečka. Krom toho je patronkou občanského sdružení Luka pomáhající handicapovaným lidem.

Veronika Freimanová vychovala s Jaroslavem Brabcem dcery Terezu a Markétu. V roce 2008 se kvůli jeho nevěře<person person_id="1855" class="celebrity">Olgou Menzelovou, manželkou režiséra Jiřího Menzela, rozvedli.

Veronika Freimanová se poté zamilovala do jihočeského architekta Vladimíra Boučka. Manželství se nezalekla ani napodruhé, Boučka si vzala v roce 2013.

 

Další Herci

zobrazit profil Barbora Srncová
Barbora Srncová
zobrazit profil Neil Maskell
Neil Maskell
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská
zobrazit profil Libuše Švormová
Libuše Švormová
zobrazit profil Juraj Bača
Juraj Bača
zobrazit profil Jitka Sedláčková
Jitka Sedláčková