Lukáš Duy Anh Tran

Lukáš Duy Anh Tran

Datum narození: 15. 7. 1993
Místo narození: Most
Profese: herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Lukáš Duy Anh Tran na filmovém plátně debutoval rolí zoufalého vietnamského mladíka Songa v tragikomedii Na střeše, za niž byl nominován na Českého lva.

Příběh nerudného důchodce a vietnamského mladíka Songa svedl před kamerou dohromady zkušeného herce Aloise Švehlíka a dle režiséra a scenáristy snímku Na Střeše (2018) Jiřího Mádla vycházející hvězdu jménem Lukáš Duy Anh Tran, který se narodil a vyrostl v Česku.

LUKÁŠ DUY ANH TRAN MĚL HRÁT S JANEM TŘÍSKOU

Tran si pochvaloval práci s Mádlem

Na Jirku Mádla pěl do té doby neherec Lukáš Duy Anh Tran jen samou chválu. „Jako režisér je opravdu stoprocentní, žádné vtípky na place. On je režisér a já herec. Mohl jsem se tak plně soustředit na roli,“ řekl médiím vietnamský mládenec bezvadnou češtinou, kterou musel pro roli „zahodit“.

Ke svému druhému celovečernímu filmu - první byla komedie Pojedeme k moři (2014), za niž získal Cenu české filmové kritiky v kategorii Objev roku - si Jiří Mádl také napsal scénář. Do dalších rolí ve filmu Na střeše obsadil Davida ŠvehlíkaVojtěcha Dyka či Adriana Jastrabana.

Lukáš Tran dostal roli v Einsteinovi

Jiří Mádl věří, že se z mladého Vietnamce, který před kamerou stanul poprvé, může stát profesionální herec. „Talent, pracovitost a inteligenci na to má,“ řekl pro server deník.cz. „Vietnamci jsou už nedělitelnou součástí naší společnosti, a to se bude určitě i reflektovat ve filmech a seriálech, tudíž budou vznikat postavy, které si třeba Lukáš Duy Anh Tran může zahrát,“ dodal.

Za roli Songa byl Lukáš Duy Anh Tran v roce 2020 nominován na Českého lva v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. 

Další herecké příležitost Lukáš Duy Anh Tran dostal v seriálech Zrádci, Einstein - Případy nesnesitelného génia či Třídní schůzka a také v komedii Ubal a zmiz nebo v americko-německém hororu Armáda zlodějů.

 

Další Herci

zobrazit profil Martin Kraus
Martin Kraus
zobrazit profil Liliana Malkina
Liliana Malkina
zobrazit profil Patricia Clarkson
Patricia Clarkson
zobrazit profil Kaitlyn Dever
Kaitlyn Dever
zobrazit profil Johan Mádr
Johan Mádr
zobrazit profil Magdaléna Zimová
Magdaléna Zimová
zobrazit profil Kamila Magálová
Kamila Magálová
zobrazit profil Diana Lee Inosanto
Diana Lee Inosanto