Dakota Johnson

Datum narození: 4. 10. 1989
Místo narození: Austin, Texas, USA
Profese: Herečka a modelka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Americká herečka Dakota Johnson je „hvězdou“ filmu Pedesát odstínů šedi společně i irským kolegou, modelem a hudebníkem Jamesem Dornanem.

Půvabná Dakota Johnson pochází z umělecké rodiny. Narodila se slavnému hereckému páru Melanii Griffith a Donu Johnsonovi; její babičkou je herečka Tippi Hedren. Z obou nových rodin svých rodičů má šest nevlastních sourozenců (Stella Banderas, Jesse Johnson, Alexander Bauer, Deacon Johnson, Grace Johnson, Jasper Johnson). Filmovým debutem Dakoty Johnson je v podstatě rodinný film Léto v Alabamě (1999). Snímek režíroval Antonio Banderas (třetí manžel Dakotiny maminky), filmovou sestru hrála Stella Banderas a matku Melanie Griffith.

DAKOTA JOHNSON A ZLATÁ MALINA

Americká herečka Dakota Johnson si zahrála v několika filmech. Například Netvor, Kámoš na pořád, Oslněni sluncem, Chloe a Theo, Black Mass: Špinavá hra v hlavní roli s Johnny Depp či Jak přežít single. Herečka získala jako třetí generace v rodině po babičce a mamince ocenění Miss Zlatý Glóbus. Dále také cenu People's Choice Award pro nejoblíbenější filmovou herečku k kategorii drama.

Dcera slavných rodičů Dakota Johnson absolvovala vysokou školu, poté podepsala kontrakt s William Morris Agency a začala hereckou kariéru. Úspěšně prorazila i ve světě modelingu. Od roku 2008 předváděla oděvy pro firmy Mango, Wish, sluneční brýle Oliver Peoples nebo legíny japonského módního řetězce. Kráska díky rodinným dispozicím nemá v Hollywoodu snadnou pozici. Hvězdný život pod tlakem a neustálým sledováním ze strany médií není zdaleka růžový. V roce 2007 podstoupila protialkoholní léčení v rehabilitačním centru, obdobné zkušenosti mají oba její rodiče.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Anna Remková
Anna Remková
zobrazit profil Václav Neužil
Václav Neužil
zobrazit profil Alec Secăreanu
Alec Secăreanu
zobrazit profil Ashley Park
Ashley Park
zobrazit profil Joel David Moore
Joel David Moore
zobrazit profil Vincent D'Onofrio
Vincent D'Onofrio
zobrazit profil Dana Morávková
Dana Morávková
zobrazit profil Ebon Moss-Bachrach
Ebon Moss-Bachrach