Petr Kotlár

Místo narození: Český Krumlov
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Petr Kotlár ještě coby školák byl v roce 2020 nominován na Českého lva za ztvárnění hlavní role v koprodukčním dramatu Václava Marhoula Nabarvené ptáče.

Hlavní roli v koprodukčním válečném dramatu Nabarvené ptáče (2019) neměl původně hrát Petr Kotlár, ale jeho starší bratr Michal, kterého si režisér a producent Václav Marhoul vyhlédl v restauraci Cikánská jizba v Českém Krumlově, když psal v hotelu U malého Vítka scénář.

PETR KOTLÁR: CHCI HRÁT V ORDINACI

Než se však Václavu Marhoulovi podařilo na snímek sehnat peníze, Michal příliš vyrostl. Ve svých 14 letech měřil 180 centimetrů. Tak filmař svěřil hlavní roli jeho bratrovi Petru Kotlárovi, tehdy osmiletému školákovi.

Kotlár málem natáčení Ptáčete vzdal

Pro rodinu Petra Kotlára to byl pořádný zápřah. Hochovi se nechtělo vstávat, domů se vracel kolem půlnoci, chtěl natáčení i vzdát, řekl pro Český rozhlas Petrův děda Milan Kotlár, krumlovský radní za Nezávislé a TOP 09 a majitel zmíněné restaurace.

O PETRU KOTLÁROVI ČTĚTE ZDE>>

Za hlavní roli v Nabarveném ptáčeti byl Petr Kotlár roku 2020 nominován na Českého lva. Snímek získal celkem deset nominací, mj. za režii, scénář a coby nejlepší film. Americká filmová akademie ho dokonce vybrala do užšího výběru na Oscara v kategorii Mezinárodní hraný film, avšak dál nepostoupil.

 

Další Herci

zobrazit profil Liev Schreiber
Liev Schreiber
zobrazit profil Angelina Jolie
Angelina Jolie
zobrazit profil Stevie Ryan
Stevie Ryan
zobrazit profil Libuše Havelková
Libuše Havelková
zobrazit profil Vuk Čelebić
Vuk Čelebić
zobrazit profil Pamela  Anderson
Pamela Anderson
zobrazit profil Stella Zázvorková
Stella Zázvorková
zobrazit profil Milena Steinmasslová
Milena Steinmasslová