Leighton Meester

Leighton Meester

Datum narození: 9. 4. 1986
Místo narození: Fort Wort, Texas, USA
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Leighton Meester je americkou herečkou, zpevačkou, skladatelkou a modelkou. Nejvíce ji proslavila role Blair Waldorfové v americkém seriálu "Gossip girl".

Leighton Meester se nenarodila v růžových peřinkách na Upper East Side, jak by se mohlo na první pohled zdát všem fanouškům amerického seriálu Gossip girl. Ve skutečnosti tomu bylo právě naopak. Leighton se narodila ve věznici ve Fort Wortu v Texasu, kde si její matka odpykávala trest za převoz marihuany z Jamajky do USA. To ji ale nazabránilo v jejím následujícím postupu do záře reflektorů.

Vyrůstala na Floridě a v 11 letech se s rodinou přestěhovala do New Yorku, kde odstartovala její hvězdná kariéra. Začala pracovat jako modelka a seznámila se díky tomu s fotografkou Sophií Coppolou. Během svého života byla tváří několik módních značek, jako například Reebook, Sunsilk nebo Herbal Essences. Pro tyto značky natočila také nělok televizních spotů.

Leighton je ale nejvíce známá jako herečka. Poprvé se před kamerou objevila ve svých 13 letech a to v seriálu Zákon a pořádek. Poté dostala ještě několik epizodních rolí, například v seriálu 24 hodin, Kriminálka Miami nebo Dr. House, kde se snažila svést hlavního hrdinu, kterého ztvárnil Hugh Lauire. Následovala její nejznámější role, jedna z hlavních postav seriálu Gossip Girl, Blair Waldorfová. Blair, hvězda střední školy na Upper East Side, vždy oblečená podle nejnovějších módních trendů, chodí s nejlepším a nejkrásnějším klukem, má svůj vlastní "tým" dívek, které si sama vybírá podle velmi přisných kritérií a které pro ní dělají první poslední a konečně za nejlepší kamarádku má druhou nejkrásnější dívku školy, Serenu Vanderwoodsnovou, kterou ztvárnila herečka Blake Lively.

Další zálibou Leighton je zpěv. V roce 2009 podepsala smlouvu s nahrávací společností Universal Republic a mezi její hity patří písně Christmas (Baby Please Come Home), Somebody To Love v duetu se zpěvákem Robinem Thickem a Good Girls Go Bad v duetu se skupinou Cobra Starship.

V roce 2014 se Leighton po roce vztahu provdala za herce Adama Brodyho, kterého poznala na natáčení filmu Dcera nejlepšího kamaráda.

 

Další Herci

zobrazit profil Eva Elsnerová
Eva Elsnerová
zobrazit profil Arley Jover
Arley Jover
zobrazit profil Marián Slovák
Marián Slovák
zobrazit profil Petr Rajchert
Petr Rajchert
zobrazit profil Richard Autner
Richard Autner
zobrazit profil Andrea Mohylová
Andrea Mohylová
zobrazit profil Taťjana Medvecká
Taťjana Medvecká
zobrazit profil Světlana Nálepková
Světlana Nálepková