Vladimír Čech

Datum narození: 6. 7. 1951
Datum úmrtí: 22. 3. 2013
Místo narození: Praha
Profese: herec, moderátor
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herec Vladimír Čech se proslavil rolí moderátora v zábavném pořadu televize Nova Chcete být milionářem, kterým provázel tři roky.

Vladimír Čech se narodil do herecké rodiny. Po absolvování DAMU prošel desítky menších divadel v České Těšíně, Pardubicích, Opavě nebo Ostravě.

V porevolučních letech 1990 až 1992 vstoupil do politiky coby poslanec České národní rady, divadla se ale nevzdal. Dál působil na scénách pražského Rokoka, kladenského nebo ústeckého divadla.

Největší popularitu Vladimír Čech získal moderováním soutěže Chcete být milionářem?, která ho postavila po bok takových moderátorských veličin, jako jsou vyhledávaní Jan Rosák, Marek Eben, Jan KrausKarel Šíp či jeho jmenovec František Ringo Čech. Milionáře uváděl po tři léta až do roku 2003. Tato zkušenost se promítla do jeho další práce v rádiu Blaník a Českém rozhlase. Čechův znělý hlas se přirozeně uplatnil v dabingu a nesmazatelně je sjat s animovanou postavičkou kocoura Garfielda. V posledních letech hrál v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Vyprávěj a Rodinná pouta.

Herec a moderátor Vladimíč Čech zemřel po táhlé nemoci 22. března 2013. Rakovinu - Lynchův syndrom zkomplikoval zápal plic. 

 

Další Herci

zobrazit profil Michal Suchánek
Michal Suchánek
zobrazit profil Kate Winslet
Kate Winslet
zobrazit profil Rudolf Hrušínský st.
Rudolf Hrušínský st.
zobrazit profil Alena Karešová
Alena Karešová
zobrazit profil Petr Motloch
Petr Motloch
zobrazit profil Emmy Raver-Lampman
Emmy Raver-Lampman