Jan Rosák

Datum narození: 24. 8. 1947
Místo narození: Ivanovice na Hané
Profese: moderátor, hlasatel, herec, scenárista
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Jan Rosák se proslavil moderováním soutěže Riskuj. Uváděl Videostop, Studio Rosa, Bingo nebo Poklad z půdy. Kdysi pracoval jako hlasatel Čs. televize.

Po gymnáziu se živil jako úředník, kulisák nebo prodavač losů. Než se Jan Rosák dostal na televizní obrazovky, pracoval ještě v rádiu, v němž uváděl mj. talk show Tandem. V televizi byl oblíbeným jeho tandem s Karlem Čáslavským v pořadu Videostop.

JAN ROSÁK - DÍTĚ S FANYNKOU?

Jan Rosák si zahrál v Modrém kódu

Pětkrát převzal diváckou cenu TýTý v kategorii Nejlepší moderátor. Pořady s ním jako moderátorem byly úspěšné na mnoha televizních stanicích. Kromě slavného Videostopu jmenujme MagionRiskuj, Studio Rosa nabo Bingo. Jan Rosák se osvědčil i jako otec Fouras v soutěži Pevnost Boyard. O tento kšeft soupeřil s Petrem Štěpánkem a Janem Krausem.

Svou hereckou kariéru Jan Rosák započal v československém snímku Hodina modrých slonov (1971), kde se objevil v jedné v menších rolí. Větší se dočkal v krimi akčňáku Hořké léto (1995) a posléze až v seriálu Modrý kód (2017), kde ztvárnil otce hlavního hrdiny Davida Hoffbauera v podání Marka Němce.

Rosák udělal z pivovaru vilu s divadlem

O JANU ROSÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou Jiřinou Rosákovou má dceru Zuzanu, která se stala modelkou, a mladší Marii. Rodina Jana Rosáka žije v Mníšku pod Brdy, kde moderátor zrekonstruoval starý pivovar a přestavěl ho na vilu s divadlem a hospodou.

 

Články o celebritě

Nova slavila tři dekády: Juchání hvězd a pád na schodech! Kdo s kým přišel? Nova slavila tři dekády: Juchání hvězd a pád na schodech! Kdo s kým přišel? Oblíbená televizní stanice Nova slaví letos kulatých třicet let od svého založení. A to je ideální p... číst článek
30. výročí Novy: Plejáda výstřihů a rozparků! 30. výročí Novy: Plejáda výstřihů a rozparků! Včerejší noc se v Obecním domě v Praze odehrála skoro nereálná událost. Na jednom místě se sešly sko... číst článek
Trápení Rosáka nebere konce! Pravda o rozvodu Trápení Rosáka nebere konce! Pravda o rozvodu V okamžiku, kdy dal populární moderátor soutěžních pořadů Jan Rosák (76) do prodeje rodinné sídlo v ... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Rey Koranteng
Rey Koranteng
zobrazit profil Saskia Burešová
Saskia Burešová
zobrazit profil Jolana Voldánová
Jolana Voldánová
zobrazit profil Eva Decastelo
Eva Decastelo
zobrazit profil Gabriela Kratochvílová Lašková
Gabriela Kratochvílová Lašková
zobrazit profil Eva Jurinová
Eva Jurinová
zobrazit profil Vera Renovica
Vera Renovica
zobrazit profil Petr Vojnar
Petr Vojnar