Sophia Turdeau

Sophia Turdeau

Datum narození: 24. 4. 1975
Místo narození: Montréal, Kanada
Profese: bývalá televizní moderátorka, manželka 23. kanadského premiéra
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Bývalá moderátorka Sophie Trudeau, manželka kanadského premiéra Justina Trudeau, byla po návštěvě Spojeného království pozitivně testována na koronavirus.

Po soukromé škole Pensionnat du Saint-Nom-de-Marie v Outremontu Sofie Trudeau, rozená Sophie Grégoire, navštěvovala Collège Jean-de-Brébeufm, poté studovala obchod na McGill University a nakonec promovala v oboru komunikace na Université de Montréal. V mládí bojovala s bulimií a psychickými problémy.

SOPHIE TRUDEAU SE NAKAZILA KORONAVIREM

Nějaký čas Sophie Trudeau pracovala v reklamní agentuře. Pak získala post televizní moderátorky na TV stanici LCN v Quebecu. Dále byla mj. reportérkou LCN Showbiz, působila v CKMF Radio či pracovala pro luxusní obchodní dům Holt Renfrew.

Začala se také věnovat charitativní činnosti. Sophie Trudeau se zaměřuje především na záležitosti žen a dětí, které jsou mj. obětí domácího násilí. Stala se též členkou organizací, jež pomáhají lidem trpícím poruchami příjmu potravy, ženám s rizikovým těhotenstvím nebo onkologickým pacientům.

V rámci své práce ve společnosti WaterCan Sophie Trudeau spolu s tchyní Margaret, čestnou prezidentkou organizace, v říjnu 2006 odjela do Etiopie. O jejich cestě byl roku 2007 na CTV vysílán dokumentární film A Window Opens: Margaret and Sophie in Ethiopia.

S budoucím manželem se poprvé setkala již v dětství, byla totiž spolužačkou jeho mladšího bratra Michela. Znovu se potkali v červnu 2003 na charitativním plese. A přeskočila jiskra. Sophie Grégoire a Justin Trudeau se v říjnu 2004 zasnoubili. Svatba se konala 28. května 2005 v montrealském katolickém kostele Sainte-Madeleine d'Outremont.

Premiérský pár má tři děti: Xaviera Jamese (narozen 2007), Ellu-Grace Margaret (narozena 2009) a Hadriena (narozen 2014).

Sophie Trudeau byla spolu se svým manželem 12. března 2020 izolována poté, co se u ní po návratu z Velké Británie objevily příznaky koronaviru. Kancelář premiéra téhož dne oznámila, že premiérova žena byla pozitivně testována na COVID-19.

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Martin Šmahel
Martin Šmahel
zobrazit profil Ivan Vodochodský
Ivan Vodochodský
zobrazit profil Hana Kousalová
Hana Kousalová
zobrazit profil Ilaria D'Amico
Ilaria D'Amico
zobrazit profil Halina Pawlovská
Halina Pawlovská
zobrazit profil Markéta Fialová
Markéta Fialová
zobrazit profil Čestmír Strakatý
Čestmír Strakatý
zobrazit profil Dalibor Gondík
Dalibor Gondík