Anna Čtvrtníčková

Anna Čtvrtníčková

Datum narození: 5. 6. 2003
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herečka Anna Čtvrtníčková, dcera slavného páru Petra a Vlasty Čtvrtníčkových, se do povědomí diváků dostala zejména jednou z ústředních postav filmové pohádky Anděl Páně 2.

Anna Čtvrtníčková, celým jménem Anna Mercedes Čtvrtníčková, začala v osmi letech zpívat a hrát v Dětské opeře v Praze. Evidentně to byla dobrá volba - již roku 2012 nazpívala skladku Michala Horáčka Pražské Jezulátko pro jeho projekt Český kalendář.

ANNA ČTVRTNÍČKOVÁ - JE PRAŠTĚNÁ JAKO TÁTA?

Svou první malou roli Anna Čtvrtníčková dostala v koprodukční komedii Modrý tygr (2011), další ve filmové pohádce Zdeňka Svěráka Tři bratři (2014), jimiž byli Vojtěch Dyk, Tomáš Klus a Zdeněk Piškula. Objevila se také ve dvou dalších komediích, a to Teorie tygra (2016) Radka Bajgara s Jiřím Bartoškou v roli veterináře, který se rozhodl zbláznit, aby mohl opustit rodinu; a Manžel na hodinu (2016), kde klíčové postavy zpodobnili Bolek Polívka, David Novotný, David Matásek, Lukáš Latinák, Eva Holubová, Zdena Studenková, Zuzana Norisová, Norbert Lichý a Simona Babčáková.

Jedné z hlavních úloh se Anna Čtvrtníčková dočkala v pohádce natočené na motivy Boženy Němcové režisérem Jiřím Strachem Anděl Páně 2 (2016), a to po boku hvězd velikosti Ivana Trojana, Jiřího Dvořáka, Jiřího Bartošky, Bolka Polívky a Vicy Kerekes. Na place se potkala i s otcem, hercem Petrem Čtvrtníčkem, který svou nadanou dceru sledoval z povzdálí vedlejší role.

Že Anně Mercedes nechybí geny po slavném tátovi, předvedla teprve třináctiletá žačka druhého stupně základní školy herci a moderátorovi Janu Krausovi na podzim 2015 v jeho televizní show, v níž s ním nenuceně žertovala. V sezóně 2016/2017 dostala roli na prknech Národního divadla, a to v představení Audience u královny, kterou nedostižně ztvárnila Iva Janžurová. Anna Čtvrtníčková si zahrála dětskou podobu Alžběty II.

Dcera známého herce a režisérky Vlasty Čtvrtníčkové také sportuje – ráda jezdí na skateboardu a oblíbila si i zimní radovánky.

 

Další Herci

zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Michael Keaton
Michael Keaton
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Samuel Arnold
Samuel Arnold
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská