Anna Čtvrtníčková

Anna Čtvrtníčková

Datum narození: 5. 6. 2003
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herečka Anna Čtvrtníčková, dcera slavného páru Petra a Vlasty Čtvrtníčkových, se do povědomí diváků dostala zejména jednou z ústředních postav filmové pohádky Anděl Páně 2.

Anna Čtvrtníčková, celým jménem Anna Mercedes Čtvrtníčková, začala v osmi letech zpívat a hrát v Dětské opeře v Praze. Evidentně to byla dobrá volba - již roku 2012 nazpívala skladku Michala Horáčka Pražské Jezulátko pro jeho projekt Český kalendář.

ANNA ČTVRTNÍČKOVÁ - JE PRAŠTĚNÁ JAKO TÁTA?

Svou první malou roli Anna Čtvrtníčková dostala v koprodukční komedii Modrý tygr (2011), další ve filmové pohádce Zdeňka Svěráka Tři bratři (2014), jimiž byli Vojtěch Dyk, Tomáš Klus a Zdeněk Piškula. Objevila se také ve dvou dalších komediích, a to Teorie tygra (2016) Radka Bajgara s Jiřím Bartoškou v roli veterináře, který se rozhodl zbláznit, aby mohl opustit rodinu; a Manžel na hodinu (2016), kde klíčové postavy zpodobnili Bolek Polívka, David Novotný, David Matásek, Lukáš Latinák, Eva Holubová, Zdena Studenková, Zuzana Norisová, Norbert Lichý a Simona Babčáková.

Jedné z hlavních úloh se Anna Čtvrtníčková dočkala v pohádce natočené na motivy Boženy Němcové režisérem Jiřím Strachem Anděl Páně 2 (2016), a to po boku hvězd velikosti Ivana Trojana, Jiřího Dvořáka, Jiřího Bartošky, Bolka Polívky a Vicy Kerekes. Na place se potkala i s otcem, hercem Petrem Čtvrtníčkem, který svou nadanou dceru sledoval z povzdálí vedlejší role.

Že Anně Mercedes nechybí geny po slavném tátovi, předvedla teprve třináctiletá žačka druhého stupně základní školy herci a moderátorovi Janu Krausovi na podzim 2015 v jeho televizní show, v níž s ním nenuceně žertovala. V sezóně 2016/2017 dostala roli na prknech Národního divadla, a to v představení Audience u královny, kterou nedostižně ztvárnila Iva Janžurová. Anna Čtvrtníčková si zahrála dětskou podobu Alžběty II.

Dcera známého herce a režisérky Vlasty Čtvrtníčkové také sportuje – ráda jezdí na skateboardu a oblíbila si i zimní radovánky.

 

Další Herci

zobrazit profil Josha Stradowski
Josha Stradowski
zobrazit profil Cynthia Erivo
Cynthia Erivo
zobrazit profil Daniel Henney
Daniel Henney
zobrazit profil Mark Kristián Hochman
Mark Kristián Hochman
zobrazit profil Philippine Leroy-Beaulieu
Philippine Leroy-Beaulieu
zobrazit profil Liev Schreiber
Liev Schreiber