Tereza Taliánová

Datum narození: 31. 10. 2005
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Jako školačka se Tereza Taliánová televizním divákům poprvé představila v jedné z hlavních rolí v minisérii Jana Prušinovského a Petra Kolečka Trpaslík.

Tereze Taliánové - v hlavní roli Jany Staňkové - ve svém komediálním seriálu Trpaslík (2017) režisér Jan Prušinovský za rodiče vybral zkušené komiky Mariku Procházkovou a Michala Suchánka.

Jak v médiích Jan Prušinovský uvedl, s kolegou Petrem Kolečkem, s nímž napsali scénář, na námětu pracovali devět let. Jejich cílem bylo vytvořit seriál, který by navázal na veleúspěšné počiny slavné dvojice režiséra a scénáristy Václava Vorlíčka a spisovatele Miloše Macourka (Arabela, Rumburak, Létající Čestmír, Dívka na koštěti, Saxána a Lexikon kouzel a mnoho dalších). Toto své tvrzení však Jan Prušinovský posléze v médiích poupravil takto: „Není pro celou rodinu. Nebo je to první rodinná komedie s označením mládeži nepřístupné. Taky jsem někomu říkal, že jsem chtěl natočit něco, co by se mi líbilo, kdyby mi dneska bylo patnáct. Nevím, co z toho definuje Trpaslíka nejlépe a co je manipulace.“ 

 

Další Herci

zobrazit profil Lucie Štěpánková
Lucie Štěpánková
zobrazit profil Daniel  Brühl
Daniel Brühl
zobrazit profil Shameik Moore
Shameik Moore
zobrazit profil Olivia Colman
Olivia Colman
zobrazit profil Robert  Englund
Robert Englund
zobrazit profil Tereza Vítů
Tereza Vítů
zobrazit profil Jan Skopeček
Jan Skopeček
zobrazit profil Sienna Miller
Sienna Miller