Tereza Taliánová

Datum narození: 31. 10. 2005
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Jako školačka se Tereza Taliánová televizním divákům poprvé představila v jedné z hlavních rolí v minisérii Jana Prušinovského a Petra Kolečka Trpaslík.

Tereze Taliánové - v hlavní roli Jany Staňkové - ve svém komediálním seriálu Trpaslík (2017) režisér Jan Prušinovský za rodiče vybral zkušené komiky Mariku Procházkovou a Michala Suchánka.

Jak v médiích Jan Prušinovský uvedl, s kolegou Petrem Kolečkem, s nímž napsali scénář, na námětu pracovali devět let. Jejich cílem bylo vytvořit seriál, který by navázal na veleúspěšné počiny slavné dvojice režiséra a scénáristy Václava Vorlíčka a spisovatele Miloše Macourka (Arabela, Rumburak, Létající Čestmír, Dívka na koštěti, Saxána a Lexikon kouzel a mnoho dalších). Toto své tvrzení však Jan Prušinovský posléze v médiích poupravil takto: „Není pro celou rodinu. Nebo je to první rodinná komedie s označením mládeži nepřístupné. Taky jsem někomu říkal, že jsem chtěl natočit něco, co by se mi líbilo, kdyby mi dneska bylo patnáct. Nevím, co z toho definuje Trpaslíka nejlépe a co je manipulace.“ 

 

Další Herci

zobrazit profil Jacob Pitts
Jacob Pitts
zobrazit profil Přemysl Pálek
Přemysl Pálek
zobrazit profil Pamela  Anderson
Pamela Anderson
zobrazit profil Dagmar Patrasová
Dagmar Patrasová
zobrazit profil Penélope Cruz
Penélope Cruz
zobrazit profil Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
zobrazit profil Filip Antonio
Filip Antonio