David Mrnka

David Mrnka

Datum narození: 14. 3. 1978
Místo narození: Hradec Králové
Profese: režisér, scénárista, producent
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Režisér a scénárista David Mrnka debutoval historickým životopisným dramatem Milada, které získalo deset nominací na Českého lva, mimo jiné za nejlepší film.

Gymnázium David Mrnka vystudovala v rodném Hradci Králové, ekonomii a posléze i filmovou školu v Austrálii, kam v mládí odešel. Zde též navštěvoval obor režie a produkce na špičkovém mezinárodním vzdělávacím institutu Sae Institute Australia. V Sydney absolvoval také kurzy herectví a práce s herci.

DAVID MRNKA - JAK SHÁNĚL PENÍZE NA MILADU

Již v Austrálii začal David Mrnka působit v showbyznysu jako producent. Roku 2005 se přestěhoval do USA. V Los Angeles pracoval pro CNN a BBC. Podílel se např. na pořadech Larry King Live nebo World Report.

Historickým dramatem Milada (2017) David Mrnka v Česku debutoval nejen jako režisér a scénárista, ale též coby producent. Snímek inspirovaný osudem a životem JUDr. Milady Horákové, popravené 27. června 1950, získal deset nominací na Českého lva, mj. za nejlepší film.

Do role Milady Horákové si David Mrnka společně se spoluautorem scénáře Robertem J. Conantem vybrali jednu z nejlepších izraelských hereček Ayelet Zurerovou. Hlavní mužskou postavu, spolupracovníka Milady Horákové Aloise Schmidta, svěřili Vladimíru Javorskému.

O DAVIDU MRNKOVI ČTĚTE ZDE>>

 

Další Filmaři

zobrazit profil Václav Kadrnka
Václav Kadrnka
zobrazit profil Omar Amanat
Omar Amanat
zobrazit profil Lukáš Melník
Lukáš Melník
zobrazit profil Martin Horský
Martin Horský
zobrazit profil Terry Gilliam
Terry Gilliam
zobrazit profil Petr Zelenka
Petr Zelenka
zobrazit profil Petr Pýcha
Petr Pýcha
zobrazit profil Lucie Radová
Lucie Radová