Jitka Rudolfová

Jitka Rudolfová

Datum narození: 5. 10. 1979
Místo narození: Jablonec nad Nisou
Profese: režisérka, scenárista
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Režisérka a scenáristka Jitka Rudolfová, která byla nominována na dva České lvy za drama Rozkoš (2013), se podílela na unikátním projektu časopisu Reflex a ČT Moje Svoboda.

Po gymnázium Jitka Rudolfová absolvovala Vyšší odbornou školu filmovou v Písku a poté režii na FAMU.

Během studií Jitka Rudolfová dostala příležitost spolupracovat s uznávanými kolegy, když točila tzv. filmy o filmech Hezké chvilky bez záruky Věry Chytilové, Venkovský učitel Bohdana Slámy a Děti noci Michaely Pavlátové.

Po studentských snímcích, které získaly řadu ocenění, Jitka Rudolfová debutovala celovečerní tragikomedií Zoufalci (2009).

Za drama Rozkoš (2013) byla Jitka Rudolfová nominována na Českého lva za nejlepší scénář a nejlepší režii. Snímek získal celkem jedenáct nominací, ani jednu však neproměnil.

Poté Jitka Rudolfová natočila pohádku Hodinářův učeň (2019). Režijně se podílela na krátkometrážním dokumentu Moje Svoboda (2019), unikátním projektu časopisu Reflex a České televize.

Za sebou má Jitka Rudolfová také režii seriálů, a to krátkometrážních komediálních sérií Taxikář (s Václavem Koptou v hlavní roli) nebo Single Lady, v níž ústřední postavu ztvárnila Jana Plodková.

 

 

Další Filmaři

zobrazit profil Jaroslav Vízner
Jaroslav Vízner
zobrazit profil Tomáš Pavlíček
Tomáš Pavlíček
zobrazit profil Jan Malinda
Jan Malinda
zobrazit profil Filip Pošivač
Filip Pošivač
zobrazit profil Martin Knopp
Martin Knopp
zobrazit profil Michal Hogenauer
Michal Hogenauer
zobrazit profil Věra Chytilová
Věra Chytilová