Theodora Remundová

Datum narození: 28. 1. 1974
Místo narození: Praha
Profese: dokumentární režisérka, herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Theodora Remundová, dcera Ivy Janžurové, je nejen herečka jako její matka, ale též dokumentární režisérka. Podílela se např. na životopisném dokumentu Neobyčejné životy.

Režisérka a herečka Theodora Remundová pochází z umělecké rodiny. Její matka Iva Janžurová je významná česká herečka, otec Stanislav Remunda byl divadelní režisér a příležitostný herec. Její starší sestra Sabina <span>Remundová</span> je také herečka, režisérka, a navíc ještě scenáristka. Za manžela si Theodora Remundová vzala violoncellistu Tomáše Hostičku, člena orchestru České filharmonie, s nímž má syny Alfréda (narozen 2002), Kajetána (2005) a Antonína (2013).

THEODORA REMUNDOVÁ: MÁMA JE ŠPRTKA

Po gymnázium Theodora Remundová studovala katedru dokumentární režie na FAMU. Hrála v Divadle Archa, Divadle Na zábradlí, v A Studiou Rubín nebo v Branickém divadle.

Na televizní obrazovce se Theodora Remundová poprvé objevila po boku své matky Ivy Janžurové, Josefa Dvořáka, Stelly Zázvorkové, Zuzany Bydžovské, Barbory Hrzánové a Simony Postlerové v komedii Bohyně krásy (1984).

Se svou matkou si Theodora Remundová zahrála také ve snímcích Alice Nellis Ene bene (1999) či Výlet (2002). V této komedii se potkala i se setrou Sabinou a s řadou známých českých herců: Igor Bareš, Jiří Macháček, Aňa Geislerová, Kryštof Hádek, Dan Bárta či Jaroslava Hanušová.

Na pole dokumentární režie Theodora Remundová vstoupila filmem Kočky (2000), který pojednává o vzniku stejnojmenného divadelního představení, v němž hlavní role ztvárnily Iva Janžurová a Eva Holubová. Dále se  podílela např. na životopisném dokumentu Neobyčejné životy (2009).

O THEODOŘE REMUNDOVÉ ČTĚTE ZDE>>

 

Další Filmaři

zobrazit profil Warwick Davis
Warwick Davis
zobrazit profil Jiří Hubač
Jiří Hubač
zobrazit profil Michal Blaško
Michal Blaško
zobrazit profil David Furnish
David Furnish
zobrazit profil Jan Menšík
Jan Menšík
zobrazit profil Vladimír Smutný
Vladimír Smutný