Matěj Chlupáček

Matěj Chlupáček

Datum narození: 15. 5. 1994
Místo narození: Liberec
Profese: režisér, producent
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Matěj Chlupáček v roce 2020 získal za televizní seriál Zrádci Českého lva, na další byl nominován v roce 2024 coby režisér a producent krimi dramatu Úsvit.

S natáčením videoklipů a reklamních či propagačních spotů začal již jako čtrnáctiletý školák. Ve světě filmařiny Matěj Chlupáček uspěl i přesto, že nemá žádné odborné vzdělaní.

Coby producent celovečerního snímku Matěj Chlupáček debutoval v roce 2014. Šlo o psychologickou tragikomedii Hany. Dále produkoval drama Polednice (2016).

Jako jeden z produkčních byl Matěj Chlupáček v roce 2018 nominován na Českého lva za krimi sérii Profesor T. v kategorii Nejlepší televizní seriál. Sošku krále zvířat si společně s kolegy odnesl roku 2020 za seriál Zrádci, který na Cenách české filmové kritiky dostal Cenu „Mimo kino“.

Dále se Matěj Chlupáček podílel na produkci thrilleru Stínohra (2022) či životopisného seriálu Iveta. Na Českého lva byl nominován také roku 2022 za minisérii Pozadí událostí.

Podíl na produkci a režijní celovečerní debut krimi dramatu Úsvit (2023) Matěji Chlupáčkovi vynesl nominaci na Cenu české filmové kritiky a Českého lva za nejlepší film a režii. Nakročeno snímek měl i na Křišťálový glóbus na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Stanley Tucci
Stanley Tucci
zobrazit profil Peter Krištúfek
Peter Krištúfek
zobrazit profil Kristýna Květová
Kristýna Květová
zobrazit profil Vojtěch Moravec
Vojtěch Moravec
zobrazit profil Tomáš Lipský
Tomáš Lipský
zobrazit profil Bohdan Sláma
Bohdan Sláma
zobrazit profil Aleš Matějka
Aleš Matějka
zobrazit profil Jan Prušinovský
Jan Prušinovský