Jan Vejnar

Jan Vejnar

Datum narození: 5. 12. 1987
Místo narození: Praha
Profese: režisér, scenárista
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Jan Vejnar společně s Tomášem Pavlíčkem v roce 2024 dostal Cenu české filmové kritiky za režii hororové tragikomedie Přišla v noci. Na Českého lva získali hned několik nominací.

Během studia na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku Jan Vejnar režíroval několik krátkých filmů, např. Videoterapie (2011), Figurant (2019), k němuž si napsal i scénář, stejně jako ke komedii Přidat si Alenu (2020), ve které mu hlavní roli ztvárnila  Eva Podzimková.

Po absolutoriu začal Jan Vejnar spolupracovat s produkční společností Lucky Man Films, v níž natočil několik reklam. Byly to zejména nekomerční a charitativní spoty. Věnuje se také rozhlasové tvorbě. Jeho prvotinou se stala původní komediální hra Schůze garážového družstva.

Za svůj režijní a scenáristický celovečerní debut, hororovou tragikomedii Přišla v noci (2023), byl Jan Vejnar společně s Tomášem Pavlíčkem nominován na Ceny české filmové kritiky v kategoriích Nejlepší film, Nejlepší režie a Nejlepší scénář. Za totéž měli tvůrci našlápnuto i na Českého lva.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Petr Kolečko
Petr Kolečko
zobrazit profil Karel Kachyňa
Karel Kachyňa
zobrazit profil Vladimír Michálek
Vladimír Michálek
zobrazit profil Matyáš Řezníček
Matyáš Řezníček
zobrazit profil Jiří Blažek
Jiří Blažek
zobrazit profil Jan Prušinovský
Jan Prušinovský
zobrazit profil Jiří Macek
Jiří Macek