Adam Pitra

Adam Pitra

Místo narození: Praha
Profese: scénograf, výtvarný architekt, produkční návrhář

Související celebrity

Životopis

Adam Pitra, manžel herečky, scenáristy a režisérky Sabiny Remundové, byl nominován na Českého lva za výpravu dramatu Jako nikdy.

Coby scénograf celovečerního snímku Adam Pitra (narozen 1971) debutoval dramatem El Paso (2008). Další příležitost, která se mu naskytla, byla v rámci televizní talk show Jana Krause.

Pitra pracoval na Mádlově tragikomedii

V kategorii Nejlepší scénografie (výprava) Adam Pitra získal nominaci na Českého lva za svou práci na psychologickém dramatu Jako nikdy (2013). Křišťálovou sošku si ale neodnesl.

Pro práci na komediích Celebrity s.r.o. (2015) a Miluji tě modře (2017) si Adama Pitru vybral renomovaný režisér Miloslav Šmídmajer. Herec a filmař Jiří Mádl mu svěřil výtvarnou složku své tragikomedie Na střeše (2019).

Adam Pitra se podílel na Ulici i Ordinaci

Adam Pitra se jako scénograf podílel na výtvarném pojetí Ulice nebo Ordinace v růžové zahradě, sám se podepsal pod seriály Přístav či Černé vdovy.

Za manžela si Adama Pitru vzala herečka, scenárista a režisérka Sabina Remundová, která mu porodila syna Vincenta a dceru Adinu. Jeho tchyní se sňatkem stala významná česká herečka Iva Janžurová, švagrovou režisérka a herečka Theodora Remundová.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Jiří Macek
Jiří Macek
zobrazit profil Peter Bebjak
Peter Bebjak
zobrazit profil Robert Redford
Robert Redford
zobrazit profil Jaroslav Brabec
Jaroslav Brabec
zobrazit profil Kristýna Květová
Kristýna Květová
zobrazit profil Vladimír Drha
Vladimír Drha
zobrazit profil Pavel Háša
Pavel Háša
zobrazit profil Ivan Hubač
Ivan Hubač