Matt Damon

Matt Damon

Datum narození: 8. 10. 1970
Místo narození: Cambridge, Massachusetts, USA
Profese: herec, producent
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Matt Damon je známý americký herec, producent a scénárista. Uznání bezpochyby zasluhuje i za svou účast v neziskovém sektoru. Je zakladatelem několika charitativních organizací a častým účastníkem humanitárních projektů.

Na střední škole došlo k osudovému setkání a spřátelení s Benem Affleckem, spolu pak začali účinkovat v několika divadelních inscenacích a TV reklamách. Všeobecně známým se Matt Damon stal až po uvedení jejich společného filmu Dobrý Will Hunting, kde byli oba autory scénáře. Snímek byl oceněn jak Zlatým Glóbem, tak i Oscarem. Ve filmu mino jiných zazářil i Robin Williams.

Mezi další významné role Matta Damona patří Vyvolávač deště a také postava agenta Jasona Bournea ve filmech Agent bez minulosti, Bourneův mýtus a Bourneovo ultimátum. V roce 2013 zapůsobil spolu s Michaelem Douglasem ve snímku Liberace! Kontroverzní snímek o dvou homosexuálech z uměleckého prostředí jen potvrdil kvality obou herců.

Matt Damon je velkým fanouškem Pokeru. V několika ročnících World Series of Poker dokonce soutěžil mezi profesionály. Matt si ve volném čase rád zahraje i bowling. V době, kdy točil v Berlíně Bournův mýtus, hrál u toho tamní bowlingovou ligu. Herec je také obdivovatel baseballového týmu Boston Red Sox.

Matt je ženatý s Lucianou Bozán Barroso, se kterou vychovávají čtyři dcery (jednu z nich vyženil). Dříve než potkal svou ženu randil například s herečkami Claire Danes a Minnie Driver. Dvouletý vztah měl i s Winonou Ryder.

Od 26. července 2007, zcela zaslouženě září jeho hvězda na hollywoodském chodníku slávy.

 

Články o celebritě

Nečekané gesto režiséra Spielberga: Stávkujícím daroval desítky milionů! Nečekané gesto režiséra Spielberga: Stávkujícím daroval desítky milionů! Hollywoodská stávka trvá už řadu dní - od 2. května, kdy ji zahájili scenáristé, přes 14. července, ... číst článek
Angelina Jolieová a její potetované prostředníčky: Urážka Pitta? Angelina Jolieová a její potetované prostředníčky: Urážka Pitta? Když vyšlo najevo, že herečka Angelina Jolieová (48) má čerstvě potetované prostředníčky obou rukou,... číst článek
Premiéra thrilleru Oppenheimer: Otrávený Matuš s Lucinkou, zraněný Nedbal a nečekané setkání exmilenců Premiéra thrilleru Oppenheimer: Otrávený Matuš s Lucinkou, zraněný Nedbal a nečekané setkání exmilenců Americký thriller o zrodu atomové bomby Oppenheimer vytáhl z pohodlí domova na premiéru řadu známých... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Tereza Dočkalová
Tereza Dočkalová
zobrazit profil Tomáš Valík
Tomáš Valík
zobrazit profil Markéta Fišerová
Markéta Fišerová
zobrazit profil Isa Briones
Isa Briones
zobrazit profil Vita Smačeljuk
Vita Smačeljuk
zobrazit profil Tereza Vítů
Tereza Vítů
zobrazit profil Ondřej Malý
Ondřej Malý
zobrazit profil Cameron Diaz
Cameron Diaz