Jason Bateman

Jason Bateman

Datum narození: 14. 1. 1969
Místo narození: New York, USA
Výška: 180 cm
Profese: herec, režisér, producent

Související celebrity

Životopis

Jason Bateman v roce 2005 dostal Zlatý glóbus za hlavní roli v komediálním seriálu Arrested Development. Na dalších několik byl nominován.

Hereckou kariéru Jason Bateman zahájil v 80. letech 20. století, kdy se objevil ve westernovém dramatickém seriálu Little House on the Prairie a v rodinném Silver Spoons.

Hlavní role přišla se s rodinným komediálním seriálem Valerie (The Hogan Family), který měl premiéru v letech 1986 až 1991. Jason Bateman za roli Michaela Blutha v americkém sitcomu Arrested Development, vysílaném v letech 2003 až 2019, obdržel Zlatý glóbus a Screen Actors Guild Awards.

Na další Zlaté glóby byl Jason Bateman opakovaně nominován za ztvárnění Martina „Martyho“ Byrdea, hlavy rodiny Byrdeových, finančního poradce, který se podílí na praní peněz pro mexický drogový kartel, v dramatickém seriálu společnosti Netflix Ozark, vysílaném v letech 2003 až 2019.

Za svůj výkon v tomto projektu byl Jason Bateman nominován na AACTA International Awards a na Critics Choice Awards. Našlápnuto na tuto cenu měl též za ztvárnění jedno z hlavních hrdinů v akční krimi komedii Game Night (Noční hra).

Coby režisér Jason Bateman debutoval v roce 2013 komedií (Bad Words) Sprosťárny, v němž se také představil coby Guye Trilbyho, čtyřicátníka, který objeví skulinku v pravidlech národní soutěže v hláskování a rozhodne se soutěž vyhrát. Je i jejím spoluproducentem. Podílel se také na režii Arrested Development.

Zahrál si v řadě úspěšných filmů, jako jsou např. Juno, Horrible Bosses,, Central Intelligence nebo v Air (Air: Zrození legendy), v němž se Jason Bateman potkal s Mattem Damonem a Benem Affleckem, který snímek režíroval.

Kromě práce před kamerou a režii se Jason Bateman věnuje také dabingu. Svůj hlas propůjčil animovaným postavám např. v dobrodružném snímku Zootopia (Zootropolis: Město zvířat).

Manželkou Jasona Batemana se v roce 2001 stala herečka Amanda Anka, dcera kanadského zpěváka Paula Anky, s níž má dvě dcery.

 

Další Herci

zobrazit profil Jiří Pomeje
Jiří Pomeje
zobrazit profil Miroslav Donutil
Miroslav Donutil
zobrazit profil Natália Germáni
Natália Germáni
zobrazit profil Pom Klementieff
Pom Klementieff
zobrazit profil Natasha Liu Bordizzo
Natasha Liu Bordizzo
zobrazit profil David Matásek
David Matásek
zobrazit profil Petr Batěk
Petr Batěk
zobrazit profil Jindřich Žampa
Jindřich Žampa