Zuzana Bydžovská

Datum narození: 10. 10. 1961
Místo narození: Most
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Zuzana Bydžovská, herečka s nezaměnitelným hlasem, obdržela České lvy za role ve filmech Gympl, Venkovský učitel a Mamas & Papas.

Po studiu konzervatoře Zuzana Bydžovská nastoupila do Divadla  Na zábradlí. V letech 1990 až 2000 byla v angažmá v Národním divadle. Po této zkušenosti se vrátila do Divadla Na zábradlí a začala hostovat v Ungeltu a v Kalichu.

ZUZANA BYDŽOVSKÁ ÚPLMĚ NAHÁ

Kameru poznala už jako dítě. V 11 letech debutovala ve snímku Přijela k nám pouť. Poté si ji vytipoval do svých filmů režisér František Filip. Pod jeho taktovkou Zuzana Bydžovská zazářila ve snímcích Ten svetr si nesvlíkej, Jestli jednou odejdu a Případ platfus.

Bydžovská má tři sošky Českých lvů

Posléze se Zuzana Bydžovská stala jednou z nejobsazovanějších hereček. Sluší jí plátno i  televize, a tak na sebe nenechaly dlouho čekat ani seriály a televizní inscenace. Mezi seriály, v kterých hrála, patří Rozpaky kuchaře Svatopluka, Vlak dětství a naděje, Hospoda, Hotel Herbich, Letiště, Soukromé pasti, Expozitura, Gympl s (r)učením omezeným či Terapie.

Herečce se daří i na filmovém plátně. Zuzana Bydžovská je držitelkou tří Českých lvů. Prvního dostala za výkon ve vedlejší ve snímku Tomáše Vorla Gympl. Další dva za ztvárnění ústředních postav ve filmech Bohdana Slámy Venkovský učitel a Alice Nellis Mamas & Papas. 

O ZUZANĚ BYDŽOVSKÉ ČTĚTE ZDE>>

V soukromí Zuzaně Bydžovské štěstí moc nepřálo. Její životní láska Miroslav Etzler ji opustil kvůli Vilmě Cibulkové a nechal ji se synem Christiánem samotnou.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Hanák
Tomáš Hanák
zobrazit profil Eliška Boušková
Eliška Boušková
zobrazit profil Amber Heard
Amber Heard
zobrazit profil Radka Pavlovčinová
Radka Pavlovčinová
zobrazit profil Pavlína Štorková
Pavlína Štorková
zobrazit profil Chris Pratt
Chris Pratt
zobrazit profil Javier Bardem
Javier Bardem
zobrazit profil Michaela Kudláčková
Michaela Kudláčková