Tornike Gogrichiani

Tornike Gogrichiani

Datum narození: 31. 10. 1986
Místo narození: Kutaisi, Gruzie
Profese: herec, režisér, scenárista
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Tornike Gogrichiani patří ke gruzínským hercům, kterým se podařilo prorazit do Hollywoodu. Stal se jednou z hvězd thrilleru Vyproštění 2.

Svou hereckou kariéru Tornike Gogrichiani zahájil jako student divadelní a filmové univerzity Šoty Rustaveliho. Jedna z jeho prvních divadelních rolí (Macbeth) mu vynesla několik ocenění na mezinárodních divadelních festivalech.

Na filmovém plátně se Tornike Gogrichiani v celovečerním snímku poprvé objevil v americko-gruzínském hororu 247°F (2011). Jednu z hlavních rolí ztvárnil v dramatu Záhyb v mé dece (2013). To bylo předvedeno na 63. ročníku MFF v Berlíně.

Další větší hereckou příležitost pro Tornike Gogrichiani přišla s rolí Zuraba v akčním thrilleru Vyproštění 2 (Extraction 2) z roku 2023.

Jako režisér a scenárista se Tornike Gogrichiani prvně předvedl ve studentské krátkometrážní tragikomedií Andro (2017), která měla premiéru na 39. filmovém festivalu v Montpellier, poté byla uvedena na několika mezinárodních filmových festivalech a získala hlavní cenu na festivalu krátkých filmů v Teheránu.

 

Další Herci

zobrazit profil Johnny Depp
Johnny Depp
zobrazit profil Jeremy Allen White 
Jeremy Allen White 
zobrazit profil Anna Šišková
Anna Šišková
zobrazit profil Máša  Málková
Máša Málková
zobrazit profil Tereza Taliánová
Tereza Taliánová
zobrazit profil Michal Holán
Michal Holán
zobrazit profil Petra Molnárová
Petra Molnárová