Tom Hopper

Tom Hopper

Datum narození: 28. 1. 1985
Místo narození: Coalville, Velká Británie
Výška: 196 cm
Profese: herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Tom Hopper, celým jménem Thomas Edward Hopper, se prosadil zejména v televizní produkci, a to v seriálech Merlin, Pod černou vlajkou, Hra o trůny a The Umbrella Academy.

Jak na obrazovce, tak na plátně Tom Hopper diváky zaujme svou výraznou fyzickou zdatností. Proslavil se díky roli sira Percivala v televizním seriálu Merlin, který se vysílal v letech 2008 až 2012.

Své místo v branži si Tom Hopper dále upevnil ztvárněním Billyho Bonese v kritikou oceňovaném seriálu stanice Starz Pod černou vlajkou.

Díky intenzivnímu tréninku má bezmála dvoumetrový Tom Hopper vynikající fyzickou kondici, což mu pomáhá výborně se vtělit do postav jako je např. Dickon Tarly v seriálu Hra o trůny.

Průlomovou rolí Toma Hoppera se stala postava Luthera Hargreevese v seriálu společnosti Netflix The Umbrella Academy, natočeném podle stejnojmenné komiksové série Gerarda Waye a Gabriela Bá. Ztvárnění supersilného a stoického Luthera Tomu Hopperovi vyneslo chválu za schopnost vnést do postavy hloubku a zranitelnost.

Na filmovém plátně Tom Hopper debutoval v roce 2007 hned jednou z klíčových v postav mysteriózní tragikomedii Saxon. Dále si zahrál mj. v romantických komediích Jsem božská či Lásla ve vile nebo ve sci-fi akčňáku Terminátor: Temný osud či ve sci-fi hororu Resident Evil: Raccoon City.

Manželka Toma Hoppera Laura, s níž se oženil v roce 2014, je herečka a producentka.

 

Další Herci

zobrazit profil Lucie Štěpánková
Lucie Štěpánková
zobrazit profil Charlie Vickers
Charlie Vickers
zobrazit profil Pavel Řezníček
Pavel Řezníček
zobrazit profil Erika Stárková
Erika Stárková
zobrazit profil Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
zobrazit profil Robert Downey, Jr.
Robert Downey, Jr.
zobrazit profil Thomasin McKenzie
Thomasin McKenzie
zobrazit profil Marek Adamczyk
Marek Adamczyk