Aidan Gallagher

Aidan Gallagher

Datum narození: 18. 9. 2003
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA
Profese: herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Aidan Gallagher se proslavil díky seriálu společnosti Netflix The Umbrella Academy, natočeném podle komiksové série Gerarda Waye a Gabriela Bá.

S hraním Aidan Gallagher začal v deseti letech, dostal epizodní roli v Takové moderní rodince. Tento úspěšný komediální seriál měl 11 sérií a vysílal se v letech 2009 až 2020.

První klíčovou postavou Aidana Gallaghera bylo ztvárnění jednoho ze čtyřčat, Nickyho Harpera, v komediálním seriálu televize Nickelodeon Nicky, Rick y, Dicky a Dawn. Za ni byl v letech 2016 a 2017 nominován na cenu Nickelodeon Kids' Choice Awards v kategorii Oblíbená mužská televizní osobnost.

V seriálu společnosti Netflix The Umbrella Academy, natočeném podle komiksové série Gerarda Waye a Gabriela Bá, Aidan Gallagher v roce 2019 začal hrát Fiveho Hargreevese alias Číslo pět.

Tato role pro Aidana Gallaghera znamenala průlom v dosavadní kariéře, uznání kritiky a přízeň fanoušků. Five Hargreeves je 58letého muž, který cestuje časem a je uvězněn v těle 13letého chlapce.

Vedle herecké kariéry je Aidan Gallagher vášnivým ekologickým aktivistou, který využívá svou platformu ke zvyšování povědomí o klimatických změnách a prosazování udržitelného života. Působí jako velvyslanec dobré vůle OSN pro životní prostředí a aktivně se zapojuje do iniciativ zaměřených na boj proti ekologickým problémům a podporu úsilí o zachování životního prostředí.

Aidan Gallagher byl obdařen také hudebním nadáním. Věnuje se především zpěvu. V roce 2019 vydal svou první EP Blue Neon.

 

Další Herci

zobrazit profil Christina Ricci
Christina Ricci
zobrazit profil Daniel Bambas
Daniel Bambas
zobrazit profil Robert  Mikluš
Robert Mikluš
zobrazit profil Eva Hudečková
Eva Hudečková
zobrazit profil Veronika Žilková
Veronika Žilková
zobrazit profil Liam  Neeson
Liam Neeson
zobrazit profil Karel Fiala
Karel Fiala
zobrazit profil Vladimír Škultéty
Vladimír Škultéty