Robert Sheehan

Robert Sheehan

Datum narození: 7. 1. 1988
Místo narození: Portlaoise, Irsko
Profese: herec, producent

Související celebrity

Životopis

Robert Sheehan se proslavil zejména rolí Klause Hargreevese v seriálu společnosti Netflix The Umbrella Academy, natočeném podle komiksové série.

Na filmovém plátně Robert Sheehan debutoval v roce 2003 v koprodukčním dramatu Píseň za chudého chlapce, jehož režisér Aisling Walsh, který se podílel i na scénáři, byl nominován na Křišťálový glóbus na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.

Jednu z hlavních rolí Robert Sheehan dostal v hororu Ghostwood (2006), v rodinném snímku Léto, kdy se objevil létající talíř (2008), v thrilleru Cherrybomb (2009), v hudební komedii Je třeba zabít Bona (2011), v tragikomedii OUTsideři (2014), v romantické komedii Tři léta (2017) či v krimi Skryté zlo (2018).

Ve fantasy sci-fi seriálu Misfits: Zmetci, který se vysílal v letech 2009 až 2013, Robert Sheehan v roli Nathana Younga předvedl svůj komediální talent a schopnost vnést do složitých postav šarm.

Své místo v branži si Robert Sheehan upevnil ztvárněním excentrického a vznětlivého Klause Hargreevese v seriálu společnosti Netflix The Umbrella Academy, natočeném podle komiksové série Gerarda Waye a Gabriela Bá.

Jednu z hlavních rolí si Robert Sheehan střihl v britsko-indickém thrilleru Jet Trash, který se stal i jeho produkční prvotinou.

 

Další Herci

zobrazit profil Monika Potokárová
Monika Potokárová
zobrazit profil Klaudia Dudová
Klaudia Dudová
zobrazit profil Vanda Konečná
Vanda Konečná
zobrazit profil Ilja Prachař
Ilja Prachař
zobrazit profil Bassie Carter
Bassie Carter
zobrazit profil Petr Polák
Petr Polák
zobrazit profil Ladislav Hampl
Ladislav Hampl
zobrazit profil Eliška Balzerová
Eliška Balzerová