Chris Hemsworth

Datum narození: 11. 8. 1983
Místo narození: Melbourne, Austrálie
Výška: 190 cm
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Chris Hemsworth, vlastním jménem Christopher Hemsworth, se proslavil zejména díky rolím v australské mýdlové opeře Home and Away a v sérii filmů Marvel Cinematic Universe.

Jako Thor Chris Hemsworth, který upoutává svou vysokou postavou a impozantním tělesným vzhledem, debutoval ve filmu Thor z roku 2011. Tuto roli si zopakoval v několika filmech Marvel Cinematic Universe, včetně série The Avengers, Thor: Ragnarok (2017) nebo Thor: Láska jako hrom (2022).

Předtím, než prorazil jako Thor, se Chris Hemsworth objevil v australských televizních pořadech, jako jsou Home and Away či Dancing with the Stars Australia. Svou hereckou všestrannost prokázal i tím, že se ujal různých rolí mimo žánr superhrdinů. Hrál např. ve filmech Sněhurka a lovec (2012), Rush (2013) nebo Blackhat (2015).

Přirozený šarm a komediální načasování Chris Hemsworth předvedl v akčních komediích, jako jsou Krotitelé duchů (2016) a Muži v černém (2019).

Za své výkony Chris Hemsworth získal uznání kritiky, včetně nominace na cenu BAFTA za roli Jamese Hunta ve filmu Rush (Rivalové).

Skvěle se Chris Hemsworth zhostil též úlohy bývalého australského příslušníka SAS Tylera Rakeho v akčním thrilleru Vyproštění (Extraction) z roku 2020 a v jeho pokračování Vyproštění 2 (2023). Další klíčovou postavu ztvárnil mj. v životopisném dramatu Untitled Hulk Hogan Biopic (2023).

Mimo filmové plátno je Chris Hemsworth známý svou filantropií a zapojením do různých charitativních akcí, včetně organizací zaměřených na ochranu životního prostředí a zdraví dětí.

V roce 2010 se Chris Hemsworth oženil se španělskou herečkou Elsou Pataky.

 

Další Herci

zobrazit profil Ladislav Hampl
Ladislav Hampl
zobrazit profil Rossano Rubicondi
Rossano Rubicondi
zobrazit profil Will Poulter
Will Poulter
zobrazit profil Anna Čtvrtníčková
Anna Čtvrtníčková
zobrazit profil Uma Thurman
Uma Thurman
zobrazit profil Zdena Studenková
Zdena Studenková
zobrazit profil Zuzana Bydžovská
Zuzana Bydžovská
zobrazit profil Václav Kotva
Václav Kotva