Rudolf Hrušínský nejml.

Rudolf Hrušínský nejml.

Datum narození: 19. 11. 1970
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Rudolf Hrušínský nejml. Je populární český herec, který se narodil jako čtvrtý nositel proslulého jména a pokračovatel herecké tradice rodiny Hrušínských.

Nejmladší Rudolf Hrušínský hrál už od svých desíti let. Na jevišti Městských divadel pražských začínal v inscenaci Nové mládí starého pána. Později se po boku svého otce i děda objevil ve hře Jak jsem obsluhoval anglického krále, podle předlohy románu Bohumila Hrabala.

Rudolf Hrušínský byl výraznější v televizi. Účinkoval v několika dětských rolích. V roce 1985 si zahrál v Menzelově komedii Vesničko má, středisková. Velký úspěch přišel ale až po Discopříběhu 1 a 2, muzikálu, kde ztvárnil hlavní roli dospívajícího Jirky. Ve filmu se objevil i Ladislav Potměšil v roli otce. V roce 2014 má spatřit světlo světa i třetí díl.

Rudolf Hrušínský v minulosti hodně spolupracoval s režisérem Jaroslavem Soukupem. Ten ho obsadil do hororu Svatba upírů, kde se krvelačně zakousl v hlavní roli vedle Ivety Bartošové. Ta ve svém deníku přiznala, že byl Rudolf Hrušínský nejml. i jejím krátkodobým milencem, ačkoliv tehdy žila s Ladislavem Štaidlem.

Rudolf Hrušínský si poté zahrál i ve dvou dílech komediální trilogie Byl jednou jeden polda, kde se opět setkal s Potměšilem. Mezi jeho poslední role patří například muzikálová komedie Kvaska. kde si zahrál po boku zpěvačky Lucie Vondráčkové nebo herce Jiřího Korna.

Rudolf Hrušínský se kromě herectví věnuje i charitě, angažoval se například v pomoci pro Haiti, kterou postihlo v roce 2010 zničující zemětřesení.

 

Články o celebritě

Rozjetý mejdan po premiéře Ivety: Sprostá tanečnice a spiklenci na schodech! Rozjetý mejdan po premiéře Ivety: Sprostá tanečnice a spiklenci na schodech! Na večírku po premiéře druhé řady seriálu Iveta to pěkně žilo! Slavné tváře upustily páru a zase jed... číst článek
Premiéra druhé řady Ivety: Sexy šťabajzna po boku Artura a líbací škatulata Brzobohatého! Premiéra druhé řady Ivety: Sexy šťabajzna po boku Artura a líbací škatulata Brzobohatého! Pokračování úspěšné minisérie o životě Ivety Bartošové (†48) je tady! Kdopak si nenechal ujít slavno... číst článek
Unikly střípky z 2. řady Ivety: Drama se Štaidlem i nevěra s Hrušínským! Unikly střípky z 2. řady Ivety: Drama se Štaidlem i nevěra s Hrušínským! Líbila se vám minisérie Iveta a těšili jste se na její pokračování? Pak pro vás máme dobrou zprávu –... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Adam Vacula
Adam Vacula
zobrazit profil Jana Paulová
Jana Paulová
zobrazit profil Ray Stevenson
Ray Stevenson
zobrazit profil Václav Liška
Václav Liška
zobrazit profil Tomáš Krejčíř
Tomáš Krejčíř
zobrazit profil Naomi Ackie
Naomi Ackie
zobrazit profil Veronika Jeníková
Veronika Jeníková