Rudolf Hrušínský ml.

Datum narození: 5. 10. 1940
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Rudolf Hrušínský ml., excelentní herec, syn Rudolfa Hrušínského st. v poslední době vystupuje v televizních seriálech, jako je Ulice. Za svou dlouhou profesionální kariéru zosobnil řadu nezapomenutelných postav a stále pracuje, jak ukazují Decibely lásky.

Rudolfu Hrušínskému ml. sedí komediální role, ale česká herecká stálice pochopitelně zastane i ty vážné. Ačkoli si ho mnozí pamatují jako herce filmového, má za sebou také dlouhou divadelní kariéru. Od roku 1978 působil v Činoherním klubu. Jako posluchač DAMU se ale už před tím objevil na prknech Národního divadla. V Othellovi Williama Shakespeara, jehož ztvárnil Radoval Lukavský, hrál Rudolf Hrušínský ml. v letech 1972 a 1973 v Národním divadle jednu z vedlejších rolí. Na prknech zde stál vedle svého otce Rudolfa Hrušínského st., jemuž byla svěřena role Jaga.

V Činoherním klubu se  v jediném představení setkali dokonce tři Rudolfové Hrušínští, a to v adaptaci románu Bohumila Hrabala Obsluhoval jsem anglického krále. Rudolfu Hrušínskému ml. byla svěřena hlavní role Jana Dítěte, sekundovali mu otec i nejstarší syn, oba rovněž Rudolfové. Ukázali tak, jak silné je rodinné pouto k divadlu a herecká tradice.

Obsluhování anglického krále a další díla Bohumila Hrabala k Rudolfovi Hrušínskému ml. přilnuly i ve filmu. Zvlášť režisér Jiří Menzel měl pro něj slabost a angažoval ho do Postřižin i Slavností sněženek. Z vysoce hodnocených předrevolučních snímků Rudolf Hrušínský ml. nechyběl ve  Vesničko má středisková, Rozpuštěný a vypuštěný. Po revoluci hrál v Knoflíkářích, Černých baronech, Obecné škole. Na kontě má také mnoho pohádek.

V poslední době se uplatňuje především v komediích, například ve filmech Kožené slunce a Poslední plavky. V oblíbeném televizním seriálu Ulice ztvárňuje už celé destiletí postavu Vlastimila Peška.

HEREC O SERIÁLU ULICE PROMLUVIL ZDE

Rudolf Hrušínský ml. s nejstarším synem Rudolfem Hrušínským nejml. se potkávají také v muzikálu Decibely lásky (2016), který pojednává o trablích hned tří generací.

Rudolf Hrušínský ml. je ženatý, má tři děti, je starším bratrem herce Jana Hrušínského. Rudolf Hrušínský ml. miluje rybaření, jezdí za ním po světe. Rekreačně si zahraje tenis, rád maluje a vlastní galerii U Rudolfa v Táboře a v Plané nad Lužnicí.

 

Články o celebritě

Unikátní setkání na legendární chalupě: Všichni Hrušínští pohromadě! Unikátní setkání na legendární chalupě: Všichni Hrušínští pohromadě! Početná a hlavně po celém světě rozesetá rodina Jana Hrušínského (68) a Miluše Šplechtové (65) se po... číst článek
Unikátní foto celé rodiny Hrušínských: Všichni pohromadě Unikátní foto celé rodiny Hrušínských: Všichni pohromadě Početná a hlavně po celém světě rozesetá rodina Jana Hrušínského (68) a Miluše Šplechtové (65) se po... číst článek
Dana Syslová (76): Zůstala jsem sama se svou bolestí...  Dana Syslová (76): Zůstala jsem sama se svou bolestí... Nelituje se a kráčí dál se vztyčenou hlavou. Dana Syslová, která v listopadu oslaví svoje 77. naroze... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Robert Urban
Robert Urban
zobrazit profil Sára Milfajtová
Sára Milfajtová
zobrazit profil Veronika Zelníčková
Veronika Zelníčková
zobrazit profil Milan Šimáček
Milan Šimáček
zobrazit profil Anna Fialová
Anna Fialová
zobrazit profil Josef Čáp
Josef Čáp