Štěpán Krtička

Štěpán Krtička

Datum narození: 19. 3. 1996
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér, hráč na bicí
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herec Štěpán Krtička v branži začínal jako předškolák. Byl jedním z nejvytíženějších představitelů dětských rolí. Jeho hlasem už tehdy začaly promlouvat desítky postav.

Syn dabérky Hany Krtičkové, Štěpán Krtička, navštěvoval Osmileté gymnázium Buďánka v Praze (od roku 2010 Mensa gymnázium), které přijímalo jen nadané žáky s IQ vyšším než 130. Poté studoval na DAMU. Kromě hraní jej zajímaly počítače, věnoval se lyžování, snowbordingu a muzice - již od pěti let hrál na klavír a pak také na flétnu. V roce 2008 začal hrát na bicí v rockové skupině BEK (zkratka slov bicí – elektrická kytara – klarinet), která se roku 2010 přejmenovala na The Colorblinds. Zpíval a na druhou kytaru v ní hrával Adam Mišík.

ŠTĚPÁN KRTIČKA RAUBÍŘEM S ADAMEM MIŠÍKEM

Od svých čtyř let Štěpán Krtička účinkoval v televizních reklamách. První hlavní roli dostal v krátkém filmu Karla Janáka Past na Ježíška (2006), v němž hráli Pavel Kříž, Michaela Kuklová a Petr Štěpánek. Už jako dětský herec se také výrazně uplatnil v dabingu. Svůj hlas propůjčil desítkám postav, a to jak ve filmech, seriálech, tak v animované tvorbě.

A šel z role do role. Jiří Strach Štěpána Krtičku obsadil do své pohádky O dívce, která šlápla na chléb (2007) natočené dle předlohy Hanse Christiana Andersena. V komedii Taková normální rodinka (2008) a ve stejnojmenném seriálu si Štěpán Krtička zahrál jednoho z raubířů, v pohádce Dům U Zlatého úsvitu (2009) ztvárnil hlavní roli společně s Vladimírem Javorským, za níž na 42. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově získal cenu Zlatý dudek za nejlepší chlapecký herecký výkon. V rodinném seriálu Ať žijí rytíři! zpodobnil jednoho ze synů ústřední postavy, rytíře Martina z Vamberka v podání Davida Prachaře.

Talentovaný Štěpán Krtička dále hrál v seriálech (mj. Cesty domů, Život je ples, Svatby v Benátkách) či ve filmech Něžné vlny (2013) nebo Zemřít šťastný (2017) s Jakubem Janatkou a Jindřichem Žampou v hlavních rolích.

 

Další Herci

zobrazit profil Lily Collins
Lily Collins
zobrazit profil Ondřej Kavan
Ondřej Kavan
zobrazit profil Ladislav Smoljak
Ladislav Smoljak
zobrazit profil Magdaléna Sidonová
Magdaléna Sidonová
zobrazit profil Ljuba Krbová
Ljuba Krbová
zobrazit profil Khan Bonfils
Khan Bonfils
zobrazit profil Michael Nyqvist
Michael Nyqvist
zobrazit profil Klára Issová
Klára Issová