Natalia Portman

Datum narození: 9. 6. 1981
Místo narození: Jeruzalém, Izrael
Výška: 160 cm
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Natalia Portman je oscarovou herečkou a na co sáhne, to se jí daří. Její současnou starostí je péče o syna, ale ani v herecké sféře nezahálí.

Izraelsko – americká herečka s pravým jménem Natalia Heršlag debutovala v roce 1994 filmem Leon, kde po jejím boku stáli Jean Reno a Gary Oldman. Hvězdu největšího formátu z ní udělala až role Padmé Amidaly v nové části série Star Wars. Během natáčení stále ještě studovala a má diplom z oboru Psychologie na Harvardské univerzitě.

Ve své kariéře si Natalia Portman zahrála nespočet zajímavých rolí a s každou další jakoby potvrzovala, že dokáže více. Návrat do Cold Mountain, V jako Vendeta, Na dotek, Moje borůvkové noci, Paříži, miluji tě. Strhující podívanou předvedla ve filmu českého režiséra Miloše Formana Goyovy přízraky. Ještě více ale ukázala v psychologickém trilleru Černá labuť, kde se snaží přimět svou duši baletky ke smyslnosti a mírné zvrácenosti.

Za film Černá labuť byla Natalia Portman oceněna v roce 2010 hned třikrát. Oscar, Zlatý glóbus (svůj první Zlatý glóbus dostala už v roce 2004 za film Na dotek) a cena BAFTA. Během natáčení se také seznámila s francouzským tanečníkem a hercem Benjaminem Millepiedem. V srpnu 2012 se v Kalifornii vzali a mají spolu syna Alepha.

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Vaněk
Petr Vaněk
zobrazit profil Nathanael Ruml
Nathanael Ruml
zobrazit profil Jiří Kodet
Jiří Kodet
zobrazit profil Igor Bareš
Igor Bareš
zobrazit profil Jan Zadražil
Jan Zadražil
zobrazit profil Michal Nesvadba
Michal Nesvadba
zobrazit profil Naomi Watts
Naomi Watts
zobrazit profil Denisa Nesvačilová
Denisa Nesvačilová