Elton John

Datum narození: 25. 3. 1947
Místo narození: Londýn, Spojené království
Profese: zpěvák, skladatel, klavírista, producent
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Elton John se zařadil mezi nejúspěšnější sólové umělce v historii populární hudby. Získal Oscara a stal se komandérem Řádu britského impéria.

Brit Elton John, vlastním jménem Reginald Kenneth Dwight, vstoupil na hudební scénu roku 1964. Za pět let spatřilo světlo světa jeho první studiové album Empty Sky. Od té doby jich vydal několik desítek. Proslavil se baladou Your Song, které vyšla jako singl a stala se součástí jeho druhého alba s názvem Elton John (1970).

ELTONA JOHNA NAPÁLILI VTIPÁLCI

John zazářil písní na památku lady Diany

K největším hitům Eltona Johna patří sklady Daniel, I'm Still Standing a Candle In the Wind, jíž uctil smrt princezny Diany, která tragicky zahynula v Paříži 31. srpna 1997. Velký úspěch sklidila Oscarem oceněná píseň Can You Feel the Love Tonight, jež zazněla v animovaném filmu Lví král. Z duetů jmenujme Don't Go Breaking My Heart s Kiki Dee a Don't Let the Sun Go Down on Me s Georgem Michaelem.

Zpěvák, textař, klavírista a hudební producent Elton John, který začínal v šestnácti hrou na piáno v hospodách a různých doprovodných skupinách, se stal jedním z nejúspěšnějších sólových umělců v historii populární hudby. 

John má hvězdu na chodníku slávy

Kromě Oscara získal Elton John řadu dalších ocenění, jako jsou např. Rock and Roll Hall of Fame (1994), Grammy Legend Award (1999), MusiCares Person of the Year (2000), důstojník Řádu umění a literatury, komandér Řádu britského impéria.

Má hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. Vosková figurína Etona Johna zdobí londýnskou sbírku Madame Tussaud.

O ELTONU JOHNOVI ČTĚTE ZDE>> 

Elton John se stal gay ikonou

Nikdy neskrýval své homosexuální založení. Elton John se stal světovou gay ikonou a bojovníkem proti AIDS.

V letech 1984 až 1988 byl Elton John ženatý s Renate Blauel. 21. prosince 2014 si vzal filmového režiséra a producenta Davida Furnishe, s nímž již dříve vstoupil do registrovaného partnerství (2005).

Díky náhradnímu mateřství se hvězdnému páru narodili synové Zachary Jackson Levon Furnish-John (*2010) a Elijah Joseph Daniel Furnish-John (*2013).

 

 

 

Články o celebritě

Zvěřinec cukráře Josefa Maršálka (41): Doma má 150 morčat! Zvěřinec cukráře Josefa Maršálka (41): Doma má 150 morčat! Pozornost poslední měsíce nedělí jen mezi tanec a pečení! Cukrář Josef Maršálek (41) musí mezi sobot... číst článek
Miliardář uspořádal manželce pompézní oslavu: Zazpíval jí Elton John, přišel i Justin Timberlake Miliardář uspořádal manželce pompézní oslavu: Zazpíval jí Elton John, přišel i Justin Timberlake Velkolepou oslavu připravil miliardář Jimmy Liautaud pro svou manželku Leslie. Desítky hostů se sešl... číst článek
Štaidlův spor kvůli Gottovi: Jediný svědek posmrtného soudu Štaidlův spor kvůli Gottovi: Jediný svědek posmrtného soudu Už v srpnu proběhne soud, při kterém by mělo být uznáno, že Gottovu píseň Pábitelé, kterou složil La... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Vítek Fiala
Vítek Fiala
zobrazit profil Miroslav Barabáš
Miroslav Barabáš
zobrazit profil Petr Rímský
Petr Rímský
zobrazit profil Sebastian Navrátil
Sebastian Navrátil
zobrazit profil Láska (Václav Vaňura)
Láska (Václav Vaňura)
zobrazit profil Aleš Sigmund
Aleš Sigmund
zobrazit profil Jakub Kaifosz
Jakub Kaifosz
zobrazit profil Janis Sidovský
Janis Sidovský