Šimon Ornest

Šimon Ornest

Datum narození: 18. 12. 1974
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák, kapelník, pedagog, frontman The Tap Tap
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Šimon Ornest založil skupinu The Tap Tap, která je složená ze studentů a absolventů škol Jedličkova ústavu. Kapela dosáhla úspěchů nejen v Česku, ale i v zahraničí.

Kapelník a manažer souboru The Tap Tap Šimon Ornest do Jedličkova ústavu přišel na základě nabídky dělat v tomto domově mládeže vychovatele. „Znělo to tak hrozně, že jsem se rozhodl to zkusit,“ popsal své tehdejší pocity v jednom z rozhovorů.

ŠIMON ORNEST O ZESNULÉM OTCI

Se skupinou The Tap Tap, složenou ze studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu, která si od svého vzniku prošlápnula místo v českém showbyznysu a mnohokrát úspěšně reprezentovala ČR i v zahraničí, její frontman Šimon Ornest natočil již několik CD. Jmenujme: The Tap Tap v Opeře 2010, The Tap Tap Tap v Mikulášské Opeře 2011, The Tap Tap v Opeře 2014, Hopšidyridy, Párty na kolečkách či Moje volba.

Rytmické těleso zdařile spolupracuje i s jinými hvězdami české nejen hudební scény, jsou to např. Dan Bárta, Iva Kubelková, Xyndl X, Roman Zach či Wabi Daněk. The Tap Tap má na svém kontě videoklipy plné černého humoru. Např. k písním Ředitel autobusu, který na YouTube nasbíral miliony zhlédnutí, či Noha na kolejích, jenž je ztvárněním životního příběhu zpěváka a skladatele Lou Fanánka Hagena.

Hudebník a pedagog Šimon Ornest je též spoluautorem projektu na založení hudební školy pro studenty s tělesným postižením.

O THE TAP TAP ČTĚTE ZDE>>

Šimon Ornest je synem herce a režiséra Jiřího Ornesta, který v 70 letech podlehl rakovině, a přední české herečky Daniely Kolářové.

 

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Zdeněk Merta
Zdeněk Merta
zobrazit profil Karel Mrkvička
Karel Mrkvička
zobrazit profil Petr Kužvart
Petr Kužvart
zobrazit profil Tomáš Vartecký
Tomáš Vartecký
zobrazit profil Sebastian Navrátil
Sebastian Navrátil
zobrazit profil Romek Hanzlík
Romek Hanzlík
zobrazit profil Felix Slováček ml.
Felix Slováček ml.
zobrazit profil Karel Holas
Karel Holas