Michal Dvořák

Michal Dvořák

Datum narození: 23. 11. 1965
Místo narození: Praha
Výška: 178 cm
Profese: hudební skladatel, textař, producent
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Michal Dvořák, klávesista a skladatel, si s kapelou Lucie odnesl tři České slavíky. Kromě toho získal Řád železného muže.

Od šesti let se Michal Dvořák učil hře na klavír v Alžíru. Ve čtrnácti letech založil kapelu Pant. Do Lucie vstoupil v roce 1987. Mezi jeho nejznámější hitovky patří Černí Andělé, Amerika nebo píseň Pod měděným nebem.

Dvořák produkoval desky Bílé 

Hudbu Michal Dvořák složil i ke komedii Báječná léta pod psa či k dramatu Zapomenuté světlo. Produkoval desky něžně drsné Slavici Lucii Bílé i žoviální skupině Chinaski. Spolupracoval mimoto na mnoha reklamách, televizních spotech, dokumentech a znělkách. Uchvátil ho hudební projekt Vivaldianno MMXII.

Kromě Slavíků si Michal Dvořák potěžkal i devět hudebních Andělů. Řádem železného muže se přiblížil výkonům Supermana. Během čtyřiadvaceti hodin uplaval, uběhl a ujel na kole téměř 226 kilometrů.

Michal Dvořák si vzal DJ Lucca

V roce 2012 si Michal Dvořák vzal Lucii Kvasnicovou, nejznámější dýdžejku Česka (DJ Lucca). Stala se jeho čtvrtou ženou. Mají spolu syny Michala a Františka. Předtím žil dvanáct let s manažerkou Terezou. Po šest let byla jeho partnerkou produkční Marcela. Manželství se třetí ženou, bývalou modelkou Evou Jasanovskou, vydrželo pět let. 

 

Články o celebritě

Další Hudebníci

zobrazit profil Vilém Čok
Vilém Čok
zobrazit profil Janek Ledecký
Janek Ledecký
zobrazit profil René Rypar
René Rypar
zobrazit profil Richard Kovalčík
Richard Kovalčík
zobrazit profil Jožo Ráž
Jožo Ráž
zobrazit profil František Soukup
František Soukup
zobrazit profil Beata Hlavenková
Beata Hlavenková