Sting (Gordon M. T. Sumner)

Datum narození: 2. 10. 1951
Místo narození: Wallsend, Spojené království
Profese: zpěvák, baskytarista, skladatel, producent
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Britský hudebník Sting byl zpěvákem, skladatelem a baskytaristou rockové skupiny The Police. V roce 1985 se vydal na sólovou dráhu. Před kamerou začínal v reklamě na žvýkačky.

Muzikant, skladatel, producent a příležitostný herec Sting, vlastním jménem Gordon Matthew Thomas Sumner, svou kariéru nastartoval roku 1974. Proslavil se jako zpěvák, skladatel a baskytarista rockové skupiny sedmdesátých až osmdesátých let 20. století The Police. Zkoušet kapela začala v lednu 1977 a po měsíci už nahrávala svůj první singl Fall out/Nothing achieving.

STING K NEPOZNÁNÍ

Deska The Police Synchronicity z roku 1983 vystoupala na první příčku v britské i americké hitparádě a ve Spojených státech se dokonce stala osmkrát platinovou. Skupina se rozpadla uprostřed 80. let a Sting se vydal na sólovou dráhu. The Police se vrátili v roce 2007, kdy zahráli na 49. udílení cen Grammy. V roce 2007 skupina uspořádala celosvětové turné a v červenci 2007 hrála na charitativním koncertě Live Earth.

Svou sólovou dráhu Sting zahájil v roce 1985 vydáním desky The Dream of the blue Turtles. Kromě studiových alb, jako jsou ...Nothing Like the Sun (1987), Mercury Falling (1996), Sacred Love (2003), Symphonicities (2010) či 57th & 9th (2016) vydal několik koncertních: Bring on the Night (1986), ...All This Time (2001), The Journey and the Labyrinth (2007), Live in Berlin (2010).

STINGA SI KOUPIL MILIARDÁŘ KELLNER. ZA KOLIK?

Stingovo působení jako herce bylo pouze okrajové. Poprvé stál před kamerou jako model v reklamě na žvýkačky. Pro reklamu se nechal odbarvit na blond a u tohoto odstínu už zůstal. Ve filmu debutoval v roli hotelového pikolíka ve snímku Quadrophenia (1979). Zahrál si menší role v několika seriálech; ústřední postavu ztvárnil v hororovém snímku Nevěsta (1985). S úspěšnějšími hereckými kolegy, jako jsou Ben Stiller, Owen WilsonPenélope CruzMilla Jovovich, se na place potkal v komedii Zoolander No. 2 (2016), v níž se objevil i Justin Bieber.

VŠE O STINGOVI ČTĚTE ZDE

Pod názvem Broken music Sting vydal vlastní autobiografii. Zpěvák je držitelem několika ocenění mj. MusiCares Person of the Year (2004), komandér Řádu britského impéria, Primetime Emmy Award.

Sting byl v letech 1976 až 1984 ženatý s herečkou Frances Tomelty, roku 1992 si vzal herečku a producentku Trudii Styler. Muzikantovi bylo na dětech přáno, jmenují se Eliot Paulina Sumner, Joe Sumner, Mickey Sumner, Jake Sumner, Giacomo Sumner a Fuchsia Sumner. Eliot, která se věnuje zpěvu, přiznala lesbické sklony.

 

Články o celebritě

Mary Jane ze Spider-mana se vdala: Tajná svatba na Jamajce! Mary Jane ze Spider-mana se vdala: Tajná svatba na Jamajce! Tvořili spolu pár už tak dlouho, že tak nějak automaticky všichni předpokládali, že jsou svoji - kon... číst článek
Zastavte válku! Sting odmítá vystupovat pro ruské oligarchy a posílá jasný vzkaz Zastavte válku! Sting odmítá vystupovat pro ruské oligarchy a posílá jasný vzkaz Současné dění na Ukrajině nenechává snad nikoho chladným. Mezi těmi, co přispívají a pomáhají státu ... číst článek
Smrt Gottova bubeníka (†67): Z přání manželky mrazí Smrt Gottova bubeníka (†67): Z přání manželky mrazí Muzikant Jan Žižka (†67) od konce ledna bojoval s covidem, kterému nyní bohužel podlehl. Osudový stř... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Ladislav Bubnár
Ladislav Bubnár
zobrazit profil Heidi Janků
Heidi Janků
zobrazit profil Markéta Mátlová
Markéta Mátlová
zobrazit profil Radka Fišarová
Radka Fišarová
zobrazit profil Justin Timberlake
Justin Timberlake
zobrazit profil Šárka Vaňková
Šárka Vaňková